Bakım Kırışıklık karşıtı bakımın vazgeçilmezi: Retinoidler

Kırışıklık karşıtı bakımın vazgeçilmezi: Retinoidler

Paylaş
Kırışıklık karşıtı bakımın vazgeçilmezi: Retinoidler

Retinollerin adı son yıllarda daha sık duyulmaya başlansa da uzun yıllardan beri kozmetik sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer alıyorlar. A vitaminin bir formu olan retinoller, cildin alt katmanlarında yenilenmeyi arttırarak kırışıklıklarla mücadele edebiliyor. Cilt bakımına retinol içerikli serum eklemek kırışıklıklarınızı azaltabilir ancak oldukça güçlü olan retinollerin doğru kullanımı çok önemli. Tüm detayları Posta.com.tr okurları hazırladık

Posta.com.tr | Retinoidler, besinlerde de bol miktarda bulunan bir A vitamini bileşiğidir.  Vücudun doğru şekilde işleyebilmesi için retinoidlere ihtiyacı vardır. Retinol, gıdalar tarafından alınır ve vücut tarafından üretilebilir ayrıca vitamin takviyesi ya da serum olarak da bulunabilir.

Haberin Devamı

Vücudumuz için oldukça gerekli faydalarının yanı sıra bu vitamin cilt üzerinde yarattığı harikalarla dikkat çekiyor.

Bu vitamin, cilt üzerinde yarattığı harikalarla bilinir.

Cilt ve Güzellik Uzmanı Meltem Öztürk, retinollerin 20 yıldan uzun süredir hem akne tedavisi hem de antiaging uygulamalarda sıklıkla uzmanlar tarafından kullanıldığını belirtiyor.

Peki, cildi yenileme kapasitesiyle bilinen retinolü diğer bileşenlerde bu kadar farklı kılan nedir?  

Güzellik Uzmanı Öztürk “Retinoller, cilde fayda sağlaması için cildin kalitesini belirleyen dermis tabakasına yani fiproblastların, kolajen yapıların bulunduğu tabakaya kadar inmesi gerekir.  Ancak retinoik asit formunda olurlar ise doğrudan cildin alt katmanında çalışabilir.” diyor.

Haberin Devamı

O KADAR GÜÇLÜ Kİ SAF FORMLARI ÇOK DİKKATLİ KULLANILMALI

Daha önceleri sadece medikal estetik ve güzellik merkezlerinde uzmanlar tarafından uygulanan retinollere günümüzde internet üzerinden rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Retinol oldukça güçlü bir bileşen olduğu için kullanırken dikkatli olunması çok önemli. Günümüzde piyasada % 1, % 2,5 ya da % 4 gibi farklı oranlarda retinol içeriğine sahip serumlar bulmak mümkün.

Güzellik Uzmanı Öztürk, “Bu ürünlerin kullanımı düzgün yönetilmez ise oldukça fazla tahrişe yol açar ve ciddi anlamda cilt problemleri görülebilir.” diyor.

RETİNOL TÜRÜ DOĞRU SEÇİLMELİ!

Kullanımı kadar kullanılacak retinolün türü de oldukça önemli. Öztürk, “Kullanılan retinol türü; retinaldehit formunda olursa, tek aşamalı olarak cildin dermis/orta tabakasında çalışmaya başlar ve tahriş oldukça az görülür. Kısa vadede güzel etkiler gözlemlenir.” diyor ve ekliyor;

“Son dönemde sıklıkla duyduğumuz 3. Jenerasyon retinollerde ise; retinol kullanıma bağlı olarak etki hemen görülmeye başlar fakat cilt aynı zamanda exfolasyonda olur bu nedenle kullanımı profesyonel bir destek gerektirebilir.”

RETİNOL SERUMLAR NASIL KULLANILMALI?

Retinoller, cilde topikal olarak uygulandığında, cilt hücrelerinizi geri getirmeye ve daha genç bir duruma geri dönmeye yardımcı olur. İşte retinol serum edindiğinizde kullanırken dikkat etmeniz gerekenler;

Haberin Devamı

Kırışıklık karşıtı Retinol kullanılırken dikkat edilmesi gerekenleri Cilt ve Güzellik Uzmanı Meltem Öztürk anlatıyor;

  • Aha, bha, pha gibi asitlerin kullanımını önermiyoruz.
  • C vitamini mutlaka kontrollü kullanılmalıdır.
  • Mutlaka 50 spf ve koruyuculuğuna güvendiğiniz bir güneş koruma kullanmalısınız.
  • Kojik asit, azelaic asit gibi asitli ürünlerin kullanımını önermiyoruz.
  • Etki görülmesi için min. 4 hafta düzenli kullanılmalıdır. Ama ilk kullanımda haftada 1, sonraki haftalarda haftada 2 ve daha sonra gün sayısı artırılarak ilerlenilmesini öneriyoruz.
  • Bu süreçte agresif peelinglerden lütfen kaçının.
  • Hamilelerin kesinlikle kullanımı önermiyoruz ama genel olarak hamile kadınlarımız; cilt bakım ürünlerini doktorlarına danışarak kullanmalıdır.
  • Akşam kullandıktan sonra ertesi sabah mutlaka güçlü bir nemlendirici ile ya da uygulamadan 1 saat sonra güçlü bir nemlendirici oluşabilecek cilt hasarını onarmak için kullanılmalıdır.