Bakım Aniden çıkan sivilceyi küçültmenin en hızlı yolları

Aniden çıkan sivilceyi küçültmenin en hızlı yolları

Paylaş
Aniden çıkan sivilceyi küçültmenin en hızlı yolları

Cildinizde aniden çıkan bir sivilce oldukça can sıkıcı olabilir, özellikle özel bir günden önce stres nedeniyle ortaya çıkabilen sivilceler her yaşta başınıza bela olabiliyor. Peki, aniden çıkan bir sivilceyi küçültmenin en hızlı yolu nedir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Hiç beklemediğiniz bir anda yüzünüzde sivilce çıktığını görürseniz ve onu hızla geçirmek istiyorsanız, bilmeniz gereken en önemli şey, onun birkaç saatte yok olmasının imkansız olmasıdır ama güzel haber şu ki, sivilcenin görünmesine neden olan kızarıklığı yok edebilir, büyümesini engelleyebilir ve hatta onu biraz küçültebilirsiniz.

Haberin Devamı

Peki, bu nasıl olacak?

İLK KURAL:

Sivilcenize dokunmayın. Onu sıkmayın ve onunla oynamayın. Bunlar sadece sivilcenizin daha fazla görünür olmasına neden olur hatta ellerinizdeki bakteriler onun büyümesine ve belki de irine dönüşmesine neden olabilir.

SİVİLCEYİ GEÇİRMEK İÇİN ADIM ADIM YAPMANIZ GEREKENLER

Aniden ortaya çıkan bir sivilceniz varsa ve onun en hızlı şekilde iyileşmesini istiyorsanız bu adımları takip edebilirsiniz. Unutmayın, sivilcelerini iyileşmesi sivilcenin durumuna göre en az 1-2 gün alacaktır, bu süre maalesef bazen 1 haftaya kadar uzayabilir.

EN ETKİLİ YÖNTEM: Belki hoşunuza gitmeyecek ancak en etkili yöntem, bir eczaneye giderek sivilceniz için etkili bir merhem almaktır. Temizlenmiş ellerinizle, sivilceler için özel formüle edilmiş bir merhemi, bölgeye belirtildiği şekilde uygulamak en etkili sonucu almanızı sağlar.

Haberin Devamı

Ancak biliyoruz ki, her zaman eczaneye gitmek ve uygun bir merhem bulmak kolay olmayabilir.

Evde sivilcenizi geçirmek için şu adımları takip edin;

  • Bölgeyi temizleyin ve temiz tutun:

Öncelikle ellerinizi yıkayın ve sivilcenin yayılmasını engellemek için yüzünüzü nazikçe temizleyin. Aşırı hareketlerden, sivilce çevresini ovuşturmaktan kaçının.

Klasik yüz temizleyicinizi kullanabilirsiniz ancak sivilcenize özel doğal bir temizleyici arıyorsanız, kükürtlü sabunlar oldukça etkilidir. Kükürt, Kleopatra zamanından beri akne tedavisinde kullanılan doğal, metalik olmayan bir elementtir. Sivilceyi çok kısa zamanda rahatlatır ve iyileşmesini sağlar. Akne ile mücadele etkileri, antibakteriyel, anti-inflamatuar ve kurutma etkilerine bağlanabilir.

  • Kan akışını hızlandırın, kızarıklığı alın:

Temizlik sonrası ilk adım buz uygulamasıdır. Bu sivilce çevresindeki kan akışını hızlandırarak iyileşme sürecine katkı sağlar. Kızarıklığın azalmasına destek olur. Bir parça buzu temiz bir mendil ile sarın. Asla doğrudan uygulamayın; bu cildinizi yakarak daha fazla kızarıklığa neden olur. Tampon hareketlerle buzu sivilcenin üzerine uygulayın. Bunu gün içerisinde imkanınız olduğu sürece tekrarlayın. Buzu sardığınız mendili sık sık değiştirin.

  • Nemlendirmeyi ihmal etmeyin:

Sivilcelerin kurutulması gerektiği düşünür ve nemlendiriciden kaçarsanız büyük bir hata yaparsınız. Sivilceleriniz olsa dahi, temizlik sonrası cildin nemlendirilmesi çok önemlidir ancak bu noktada su bazlı bir nemlendirici tercih etmelisiniz. Temiz ellerinizle sivilceli bölgeyi ve tüm cildinizi nemlendirin.

Haberin Devamı
  • Çay ağacı yağı ile destekleyin:

Doğal yağlardan sivilce için en etkili olanlarından biri çay ağacı yağıdır. Su bazlı nemlendiriciden sonra sivilcenizi üzerine bir damla çay ağacı yağı dokundurarak iyileşmesine destek olabilirsiniz. Günde en fazla 3 defa uygulayın. Tüm yüzünüze uygulamak istiyorsanız çay ağacı yağını aynı oranda zeytinyağı ile karıştırarak seyreltin aksi takdirde cildinizi tahriş edebilir.

  • Hücre yenilenme hızınızı artırın:

Sivilceniz varsa ve onu geçirmek istiyorsanız; beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Çikolata yemek, bol yağlı beslenmek sivilcenin hızla büyümesine katkı sağlar. Bu nedenle var olan sivilcenizi geçirmek için en azından bu süreçte dikkatli beslenin. Yeterli su içmek vücudunuzun kendi kendini iyileştirme mekanizması için oldukça önemlidir. Yeşil çay gibi hücre yenileyici etkiye sahip bitki çaylarından günde 2-3 bardak tüketmek çok işinize yarayacak. Ayrıca gün içinde bol sebze ve meyve tüketerek vücudunuzun günlük ihtiyacı olan vitamin ve minerallerden bol bol almanız gerekir.

Haberin Devamı
  • Sivilcelerin artmasını engelleyin:

Bu problemin artmaması ve tekrar etmemesi için günlük cilt bakım rutininize sivilce karşıtı bileşenler eklemeyi düşünebilirsiniz.

Salisilik asit içeren serumlar sivilcelere karşı çok etkilidir.

Bu, ciltte komedon oluşumunu veya yağ ve cilt hücreleri bir gözenek içinde sıkışıp kaldığında oluşan sivilcelenmeleri ve lekeleri engelleyebileceği anlamına gelir. Salisilik asit, cilt yüzeyinin altına nüfuz ederek, gözeneklerdeki fazla sebumu temizleyerek ve yağlılığı azaltarak çalışır. Salisilik asidin keratolitik etkisi sayesinde akne oluşumları kolaylıkla minimize edilebilir.