Egzersiz - Diyet Yeni yılın ilk günü için beslenme önerileri

Yeni yılın ilk günü için beslenme önerileri

Paylaş
Yeni yılın ilk günü için beslenme önerileri

Yılbaşı akşamında birbirinden lezzetli yemeklere karşı koyabilmek ve iştahınızı baskılamak neredeyse imkansızdır. Ancak yılbaşında hem lezzetli yemekler yiyip, hem de sağlığınızı koruyabilmeniz mümkün. Gece geç saatlere kadar yiyecek ve içecek tüketimi olacağı için yeni yılın ilk gününde kendinizi şişkin hissedebilirsiniz. Bu sebeple yeni yılın ilk gününde beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Daha hafif ve midenizi yormayan yiyecekleri tüketmeniz önerilir. Uzman isim yeni yılın ilk günü için beslenme önerilerini Posta.com.tr okurları için anlattı.

2023 yılına sayılı günler kala herkes yılbaşı akşamında birbirinden lezzetli sofralarda buluşmanın hayâlini kuruyor. Yılbaşı akşamı sürdürdüğünüz diyeti uygulamak ya da beslenmenize dikkat etmek neredeyse imkansızdır. Yeni yılı karşılayacağınız bu gecede yemeği biraz fazla kaçırabilirsiniz. Ancak yılbaşında hem lezzetli yemekler tüketip hem de sağlımızı korumak mümkün. Ayrıca yeni yılın ilk gününde beslenmenize dikkat ederek yine eski düzeninize dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yılbaşında hem lezzetli yemekler tüketip hem de sağlımızı korumak mümkün olduğunu belirten ve yemeklerin pişirme tekniklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan, “Bir gün öncesinden geç saatlere kadar besin tüketimi olacağı için, ertesi gün geç hafif bir kahvaltı ile güne başlayalım” diye konuştu.

"ÇİĞ KURUYEMİŞ TERCİH EDİN"

Yılbaşının olmazsa olmaz yiyecekleri arasında birbirinden lezzetli kuruyemişler yer alıyor. Ancak sağlığınız için kuruyemiş tercihi yaparken dikkatli olmanız gerekiyor.

“Kuruyemişlerin yüksek kalorili olduğunu unutmayıp tüketim miktarında kontrollü kalalım. Mümkünse pilav/makarna tüketimini sınırlı tutalım ya da yerine daha kaliteli karbonhidrat olan bulgur ya da tam buğday unu makarna veya bulgur, amarant, kinoa olarak tercih edelim”

Haberin Devamı

 “RENKLİ SEBZELER TÜKETİN”

Yeni yıl akşamından ve yeni yılın ertesi günü sebze tüketimini artırmanız gerekir. Lifli ve kalorisi düşük sebzelerle daha sağlıklı beslenebilir ve sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Koçan, “Antioksidan özelliği yüksek olan, kereviz, lahana, pancar soframızda mutlaka olsun” dedi.


“ERTESİ GÜN EN AZ 2,5 VE 3 LİTRE SU İÇİN"

Yeni yılın ilk gününde vücudunuzdaki ödemi atmak ve şişkinlikten kurtulmak için güne su içerek başlayın. Sindirim sistemini ve mideyi rahatlatmak için mutlaka gün içerisinde bol su tüketin. 

Yeni yılın ilk günü, bitki çayı veya evde hazırlanan detoks içecekleri tüketmek güne daha dinç başlamak için yardımcı olabilir.

"Örneğin, yarım demet maydanoz 1 dilim limon 1 yeşil elma su ile hazırlayacağınız smothie içine 1 şişe maden suyu ekleyerek sağlıklı bir detoks içecek hazırlayabilirsiniz. Ertesi gün et grubu tüketiminden kaçınıp, sebze tüketimine özen gösterelim. Mümkünse çiğ veya az pişmiş olarak, antioksidan etkisinden faydalanabileceğimiz kükürt içeriği yüksek avokado, mantar, kereviz, karnabahar, brokoli, lahana ile hazırlanmış sağlıklı sebze tabakları iyi bir tercih olacaktır. Akşam saatlerinde yapacağımız tempolu bir yürüyüşün toparlanma ve sindirime olumlu katkısı olacaktır”

Haberin Devamı