Pratik Bilgiler Instagram hesabının çalınmaması için nelere dikkat edilmelidir?

Instagram hesabının çalınmaması için nelere dikkat edilmelidir?

Paylaş
Instagram hesabının çalınmaması için nelere dikkat edilmelidir?

Instagram hesabı çalmak isteyen kişiler, özellikle yüksek takipçi sayısına sahip olan ve onaylı Instagram hesaplarını çalmaya yönelik olarak faaliyetlerde bulunmaktadır. Instagram hesabının çalınmaması için hesap güvenlik önlemlerinin arttırılması gerekmektedir. Hackerler tarafından çeşitli hesap çalma yöntemlerinin kullanıldığını söylemek mümkündür. Instagram da hesap çalma yöntemlerinin oldukça yaygın olduğu ve kullanıcıların da dikkatli davranması gerekmektedir. İşte, Instagram hesabının çalınması hakkında merak edilen tüm detaylar.

Özellikle yüksek takipçi sayısına sahip olan kişilerin hesaplarının çalınma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını söylemek mümkündür. Instagram kullanıcılarının hesaplarının çalınmaması için güvenlik önlemlerini almaları ve şifre oluşturma sırasında yüksek güvenlikli şifreler belirlemeleri gerekmektedir. Kötü niyetli kişiler tarafından instagram hesaplarının çalınmasına karşı alınması gereken bir takım önlemlerin de bulunduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

INSTAGRAM HESABI NASIL ÇALINIR?

Instagram hesabının çalınması için kötü niyetli kişilerin kullandığı farklı yöntemlerin bulunduğu bilinmektedir. Instagram hesap çalma yöntemleri;

  • Bir kişinin kullandığı hesabın kullanıcı adıyla aynı kullanıcı adının alınıp sonuna farklı bir harf eklenmesi hesap çalınması için uygulanan yöntemlerden birisi olarak ifade edilebilir.
  • Instagram telif hakkı iddiası da hesap çalınması için kullanılan yöntemlerden birisi olarak bilinmektedir.
  • Hesap çalma girişimi iddiasında bulunulması da instagram hesabınn çalınması için kullanılan bir yöntemdir.
  • Kullanıcının arkadaş listesinde yer alan bir kullanıcının hesabını çalarak iletişime geçilmesi durumunda hesap çalmaya çalıştıklarını söylemek mümkündür.
  • Dosya indirme sitelerine eklenen link ile de instagram hesabının ele geçirilmeye çalışıldığı söylenebilir.
  • Sahte alışveriş sitelerine yönlendirme yapılması durumunda da instagram hesabının çalınabileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

INSTAGRAM HESABININ ÇALINMAMASI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Instagram hesabının çalınmaması için kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir takım yöntemler bulunmaktadır. Karmaşık ve zor bir parola kullansanız bile instagram hesabınızla bağlantılı olan e-posta adresinize erişim sağlamaları halinde instagram hesabına ulaşmaları da mümkün olmaktadır. Hesabınızın çalınmaya karşı korumaya alınması için iki adımlı doğrulama ile maksimum güvenlik sağlamanız mümkün olmaktadır.

Instagram hesabının korunmaya alınması için öncelikli olarak instagram hesabına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ise profilinize girerek ayarlar kısmına ulaşım sağlamanız gerektiğini söylemek mümkündür. Hemen sonra ise iki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğine basılması gerekmektedir. Ayarlar kısmında güvenlik kodu gereksin seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Instagram hesabının çalınmaması için yaptığınız iki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğini etkinleştirmeniz durumunda instagram hesabınıza girerken cep telefonunuza gelen mesajı hesabınıza giriş yaparken kullanmanız gerekmektedir.

Cep telefonunuza gönderilen kodun Instagram hesabınıza girerken yazılması gerekmektedir. Bu şekilde Instagram hesabına giriş yapmak isteyen kişilerin hesabınızın şifresine erişim sağlasalar bile hesabınıza girebilmesi için cep telefonunuza da ihtiyaç duyulduğunu söylemek mümkündür.

İki faktörlü kimlik doğrulaması kullanan kişilerin hesaba giriş yapabilmek için şifrelerini yazdıktan sonra telefonlarına gönderilen onay kodunu da yazmaları gerekmektedir. Cep telefonuna erişim olmaması halinde ise giriş yapılamamaktadır.