Cem Kerpiççiler Bakan kulüpleri kapatabilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Bakan kulüpleri kapatabilir mi?

GENÇLIK ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, “Cumhuriyet tarihimizde 6 tane spor şurası toplanıyor. Spor şuralarında konuşulan konulara baktığınızda 75 yıldır bizim spor yönetimini ve hukukunu sağlam temeller üzerine oturtma gibi bir çaba var. Bu bir ihtiyaç. Biz aslında kartopu gibi büyüyen sorunları çözebilmek adına bu inisiyatifi aldık” diyerek tanımladığı yeni spor yasası 22 Nisan’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yasaya ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020’de yapılan ‘Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı’nı da içeren yasa hakkında tam bir rehber görevi yapan bir içerik hazırladı. sporkanunu.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilen içerikte aklınıza takılan tüm sorulara detaylı yanıtları bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

Mesela ‘Spor Bakanı yeni yasayla kulüpleri kapatabilir mi?’ sorusuna şu net cevabı görmek mümkün. Bakanın böyle bir yetkisi yok. Bakanlık yalnızca faaliyete katılmayan spor kulüplerinin ilgili dalının tescilinin iptaline karar verebilir. Tescilin iptalinin ardından iptali hukuki olarak mahkeme denetleyecek ve mahkeme kararıyla kulübün fesih durumu ortaya çıkabilecek. “Spor Bakanı, federasyon başkanlarını görevden alabilir mi?” sorusuna da ‘Hayır’ yanıtını ve detaylarını alabileceğiniz içerik, Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanunu’nu merak edenler için çok kıymetli bir başvuru kaynağı özelliği taşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder