Hakan Çelik Bir numara Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

Bir numara Türkiye'de

Avrupa’nın en çok tercih edilen elektrikli otomobili olan Renault ZOE’nin, daha uzun menzil, daha fazla sürüş konforu, birinci sınıf enerji verimliliği ve şarj çeşitliliği sunan üçüncü nesil modeli satışa çıktı.

Elektrikli araç teknolojisinin önemli ismi Renault’nun, bu alandaki amiral gemisi ZOE’nin üçüncü nesli Türkiye yollarına çıkıyor. İlk kez 2012 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ZOE, her bir AC (alternatif akım) terminalinden 22 kW’a kadar güç beslemesi alabiliyor. ZOE, ilk neslinin lansmanından bu yana halka açık alanlardaki şarj noktalarında en hızlı şarj edilen elektrikli araç olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Bir numara Türkiyede

Kısa şarj süresi

Mühendisliğinden montaj ve satış ağlarına kadar 30 binden fazla insanın emeğinin ürünü olan yeni ZOE, WLTP (Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü) döngüsünde 395 kilometreye kadar menzil ve doğru akımla (DC) şarj edilebilen 52 kWh batarya sayesinde daha kısa şarj süresi sunuyor.

Elektrikli mobilite alanında Renault Grubu’nun 10 yılı aşkın deneyiminin bir ürünü olan otomobil 80 kW motoruyla sürüş keyfini artırırken; Mod B, e-shifter, auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni, kablosuz şarj ünitesi gibi yenilikleri de bünyesinde bulunduruyor. Sürücünün fren pedalı kullanmasına neredeyse hiç ihtiyaç bırakmayan Mod B sürücünün gaz pedalından ayağını çektiğinde aracın yavaşlamasını sağlarken, farklı sürüş modları için mekanik vites kolunun yerini e-shifter alıyor.

349 bin 900 lira

Yeni ZOE’nin, Türkiye pazarında aralık ayına özel 349 bin 900 TL’lik indirimli fiyatıyla satışa sunulduğunu belirten Renault Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, şunları kaydetti: “Üçüncü nesil ZOE, daha modern ve çekici yeni yüz, artan menzil, sürüş güvenliği ve konforunu artıran teknolojiler, rakipsiz şarj çeşitliliği, birinci sınıf enerji verimliliği, kalite ve geri dönüşüm odaklı iç tasarım gibi özellikleriyle çıtayı daha da ileriye taşıyor.” Çağdaş’ın verdiği bilgiye göre, yeni ZOE ile yapılan her frenleme, kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek akünün şarj edilmesine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

İlaç taşıma ustası

Kullanımına başlanan korona aşılarının özel şartlarda taşınması gerekiyor. Ford’un geliştirdiği Transit araçlarının özel donanımlı modeli ise genel anlamda belli bir sıcaklık derecesine sahip olması gereken ürünlerin taşınmasında önemli bir araç olarak öne çıkıyor. +5 derece soğutma sınıfında, ATP** belgesine sahip, Transit Frigo Van, kuru, serin ve soğuk ürünlerin taşımasına imkan sağlıyor. Yeni Ford Transit Minibüs ‘Limited’ 339 bin 800 TL, Transit Van ‘Limited’ 251 bin 800 TL ve Transit ‘Frigo Van’ ise 252 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bir numara Türkiyede

4 milyon kilometre test edildi

Sınıfında ilk kez kullanılan bir çok yeni özelliğiyle tamamen yenilenen Isuzu D-Max, üçüncü jenerasyonu ile 268 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye yollarında. Dünyanın önde gelen ticari araç üreticilerinden Isuzu, pick-up segmentindeki iddiasını tamamen yenilenen D-Max ile bir kez daha ortaya koyuyor. Yeni D-Max tüm versiyonları ile eski versiyonlarına göre daha donanımlı. Tüm bu donanım özelliklerinin yanında 4 milyon kilometreye eşdeğer testlerle aracın dayanıklılığı sınanmış.

Haberin Devamı

Bir numara Türkiyede

Tamamen yeniden tasarlanan D- Max eskisinden çok daha agresif bir görünüme sahip. Ön ve arka park sensörleri, dönüş asistanı ve geri görüş kamerası ve çok daha yumuşak direksiyonu ile şehir içi kullanımı da kolaylaştırıyor.

Çeşit çeşit tasarım

‘V-Go’ donanım seviyesi temel işgücü gereksinimi eksiksiz karşılayacak şekilde tasarlanırken, ‘V-Life’ ise D-Max’i iş ihtiyacının yanında kişisel olarak kullanacak kişiler düşünülerek tasarlandı. ‘V-Joy’ ve özellikle de ‘V-Cross’ sürüş deneyiminden daha fazla keyif almak ve üst segment araç konforunu hissetmek isteyenler için üretildi.

Yeni D-Max, V-Cross versiyonu ile müşterilerine üst düzey bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Yeni model geçişi sebebi ile pick-up’ta yaklaşık bir yıldır ara vermiştik ancak yeni D-Max ile pazara çok güçlü geri dönüyoruz. 2002’de ilk üretimi gerçekleşen D-Max’in bu yıl üçüncü jenerasyonu ile karşınızdayız” değerlendirmesini yaptı.

Akılcı güvenlik çözümü

Volkswagen Grubu bünyesindeki Çek otomobil üreticisi Skoda, yenilikçi LED emniyet kemeriyle birlikte yeni bir akıllı çözüme daha imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin ‘Simply Clever’ laboratuvarlarında geliştirilen yenilikçi LED emniyet kemeri tokasında, geleneksel kırmızı düğme yerine Skoda tarzı kristal desenlerin olduğu bir ışıklandırma bulunuyor.

En başta beyaz olarak yanan ve emniyet kemeri tokasının yerini gösteren teknoloji, koltuğa birisi oturduğunda LED’lerin kırmızıya dönmesini sağlıyor. Emniyet kemeri takıldığında ise LED ışıklandırma yeşile dönerek kemerin başarılı bir şekilde bağlandığını gösteriyor. Bu yeşil ışık ise bir süre sonra beyaza dönüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder