Hakan Çelik ‘Yoksullukla mücadele birinci hedefimiz olacak’
HABERİ PAYLAŞ

‘Yoksullukla mücadele birinci hedefimiz olacak’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un tarihî yerleşim birimlerinden Feriköy ve Kurtuluş’u kapsayan programını izledim.

İmamoğlu, Kurtuluş Caddesi’nin girişindeki CHP Şişli Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını CHP Şişli Belediye Başkanı adayı Muammer Keskin ile birlikte gerçekleştirdi. CHP İstanbul milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan’ın yanı sıra Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Selina Doğan da İmamoğlu’na destek vermek için gelen isimler arasındaydı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de seçim otobüsündeydi. Başarılı çalışmaları ve projeleriyle Eskişehir’de çok sevilen Büyükerşen, bu seçimde de CHP adayı. Büyükerşen âdeta zamana meydan okuyor, enerjisinden hiçbir şey eksilmemiş.

Haberin Devamı

Bir çırpıda seçim otobüsünün üzerine çıkıp caddede toplanan vatandaşlara seslendi. İmamoğlu’nu takip ederken karşılaştığım bazı CHP’liler “Bir yanda DSP adayı Mustafa Sarıgül, diğer tarafta CHP’li Muammer Keskin rekabeti yaşanırken aradan AK Parti adayı çıkıp seçimi kazanabilir mi?” diyerek kaygılarını dile getirdi. Ancak Keskin ve İmamoğlu Şişli’nin CHP’de kalacağı konusunda bir tereddüt görmüyor. Keskin “40 yıllık Şişliliyim, sorunları ve konuları çok iyi biliyorum” diyerek kazanacağından emin olduğunu anlattı.

‘Yoksullukla mücadele birinci hedefimiz olacak’

İmamoğlu ile Kurtuluş Caddesi’nin köklü giyim mağazalarından ‘Mugo’da kahve içtik. Ekrem İmamoğlu’nun birinci önceliği yoksullukla mücadele.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla 5 yılda 200 bin kişiye, iş, istihdam sözünün arkasında. Ayrıca yapacakları sosyal yardımlarla alt gelir grubundaki İstanbullulara nefes aldıracaklarını anlatıyor. Bunun da sanıldığı gibi büyük bir yük oluşturmayacağı, toplam İBB bütçesinin sadece yüzde 1’ine karşılık geldiği görüşünde. İmamoğlu’nun vereceklerini ifade ettiği destek projeleri arasında suda yüzde 40 indirim, evleneceklere beyaz eşya ve düğün salonu yardımı da var. İmamoğlu, kendisini selamlamak üzere toplanan kalabalığa hitap ederken “Kavga etmeyeceğiz” diye sözlerine başladı ve “Barış, huzur, sağlık, birliktelik, güzel bir yaşam” vadettiklerini söyledi. İmamoğlu’na “Sizin de mega projeniz olacak mı?” diye sordum. Çok kısa ve net “Hayır” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Bu tip şeyleri 18. yüzyıldan kalma gördüğünü, gerçekçi konulara konsantre olacağını ifade etti. İmamoğlu, perşembe sabahı saat 11.00’de İstanbul Bomonti Otel’de projelerini açıklayacağı kapsamlı bir tanıtım toplantısı yapacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder