Mehmet Coşkundeniz Aşkımız ahlaka aykırı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Aşkımız ahlaka aykırı mı?

28 yaşındayım. 46 yaşında yazar ve eğitmenlik yapan birine aşık oldum. Kendisiyle tanışıyoruz ama duygularımdan haberdar değil. Sizce bu aşk ahlaka aykırı mı? Kendisine ne şekilde hitap etmeliyim? Ona olan ilgimi nasıl belli etmeliyim? Ya da vazgeçmeli miyim? Vazgeçmezsem aramızdaki yaş farkı herhangi bir sorun teşkil eder mi? ● MELİS

Tam bir soru bombardımanı yapmışsın. İkiniz de bekarsanız böyle bir ilişki neden ahlaka aykırı olsun ki? Tabii bütün mesele onun da sana karşılık vermesinde. Aranızdaki tanışıklığın derecesini bilmiyorum. Bu nedenle nasıl hitap etmen gerektiğini de sen belirlemelisin. Ama “Hocam” demek yerine, “..... Bey” demek sanki daha iyi.

Haberin Devamı

İlgini belli etmek için sohbet etmenin yollarını bulmalısın. Böylece ona kendini de anlatabilirsin. Vazgeçip vazgeçmeyeceğini, senin ona karşı olan ilgine ne kadar karşılık vereceği belirler. Aranızdaki yaş farkı da hiçbir şekilde sorun teşkil etmez.

ALDATANI AFFETMEK ACABA DOĞRU MU?

4 yıllık bir ilişkim var. İlk 6 aydan sonra ona olan ilgim azaldı. Diyaloglarımı en aza indirdim. Çocuğu ile çok ilgileniyordu ve ilişkimizi geri planda bırakıyordu. Daha sonra öğrendim ki, ilişkimiz 3.5 yılı doldurduğunda kız arkadaşım hayatına bir erkek sokmuş ve bu 6 ay sürmüş.

O erkek bana her şeyi anlattı. Benimle onun arasında gidip gelmiş. Bunu öğrenince bütün suçun bende olduğunu düşündüm ve ona gidip yaptığı hataya benim sebep olduğumu söyledim. Şu an nişanlıyız. Ama ben sürekli kendimi sorguluyorum. Acaba doğru mu yaptım? ● SERDAR

Hem de en doğrusunu yaptın. Bir kadın çocuğuyla ilgileniyor diye ona olan ilgini azaltmak ne demek? Sen anneliğin ne olduğunu asla bilemeyeceksin. Aksine hayatındaki kadın çocuğuna bu kadar düşkünse emin ol sana da en az o kadar düşkün olacaktır.

Senin ilginin azaldığı dönemde hayatına birini sokmasının sebebi duygusal anlamda eksik hissettiği içindir. O duygular senden gelseydi öyle bir şey yapmaya kalkışmayacaktı. Kendini sorgulamana hiç gerek yok. Asıl, gidip suçun kendinde olduğunu söylemeseydin kendini sorgulamalıydın. Nişanlılığı çok uzatmadan evlenin.

Haberin Devamı

GİTMEK Mİ ZOR KALMAK MI?

Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz. Geçen yıl birlikte yaşamaya başladıktan sonra bakış açılarımızın ve hayattan beklentilerimizin çok farklı olduğunu anladım. Ben hep onun alışkanlıklarına, zevklerine uyum sağlamaya çalışıyorum.

Benim isteklerim hep aşırı ve gereksizmiş gibi bir tavır içinde. Okulu bitirirken yapmak istediğim şeyler vardı, hiçbirini yapamadım. Artık onunla geleceğimiz olamayacağını düşünmeye başladım. Ama bırakıp gidemiyorum. Devam etmeye karar verdiğimde de içim sıkılıyor. Bana bir yol gösterin lütfen. ● BERRAK

Sevgililik demek, bir kişinin kurallarını iki kişinin yaşaması demek değildir. Her an her şeyi birlikte yapmak demek değildir. Aksine sevgililer birbirlerinin hayallerine, planlarına önem verir. Sevgilisinin hayallerini gerçekleştirmesi için elinden geleni yapar.

Sen böyle her şeyi içine attıkça, yapmak istediklerini yapamadıkça bu ilişkinin de geleceği yok. İşte bu noktada devreye ‘iletişim’ giriyor. Sevgilini karşına alıp yapmak istediklerini, hayallerini anlatmalısın. Bunları mutlaka hayata geçirmek istediğini söylemelisin.

Haberin Devamı

Hatta söylerken, “Ben bunları yaparken yanımda olursan dünyanın en mutlu insanı olurum. Ama engellersen o zaman da beni dünyanın en mutsuz insanı haline getirirsin” demelisin.

Beni affet

TUT ELLERİMDEN

En kötüsü neydi biliyor musun? Kimsesizliğimden tutup, anlamsız hayatıma renk kattıktan sonra beni yeniden yalnızlık denen o acı çemberine itmendi. Sen benim hayatıma uğrayan en büyük mutluluğumsun. Bana hüzünleri yakıştırma, tut ellerimden. Muhtacım şu hayatta yalnız olmadığımı öğrenmeye. ● ONUR’DAN AYDAN’A

İlan-ı aşk

İSTİYORUM SENİ

Sanki ilk defa buluşacak gibi seninle. İlk defa sarılıp ilk defa gözlerine bakacak gibi istiyorum seni. İlk defa nefesini ilk defa tenini hissedecek gibi istiyorum seni. İlk defa dudaklar buluşacak gibi istiyorum seni. İlk defa aşık olup ilk defa utangaç biri gibi olup ellerimin terlemesi gibi istiyorum seni. İlk defa kalbim hızlı çarpsın, ilk defa atacak gibi istiyorum seni. ● MUSTİ

MİNNETTARIM

Hiç bitmeyecek bir rüyanın içindeyim. Sen hayatıma girdiğin andan beri bu rüyayı yaşıyorum. Daha önce kabuslarla dolu olan hayatım seninle anlamlandı. Yemyeşil bahar, sımsıcak yazlar var artık. Kasvetli günler geride kaldı. Sana minnettarım sevgilim. Ömür boyu seni seveceğime söz veriyorum. ● HADİ

Sıradaki haber yükleniyor...
holder