Nedim Şener Sızıntı nesli
HABERİ PAYLAŞ

Sızıntı nesli

Haberin Devamı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesi dünya tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir siyasi suikasttir. Amacın ne olduğu belli. Özellikle Suriye konusunda birbirine yakınlaşan Türkiye ve Rusya’nın arasını açmak.

Peki bunu kim ister? O da katilin ilişkilerinin ardından ortaya çıkacak.

Katil polis memuru attığı sloganlarla kendisine, Halep’in intikamını almak isteyen Suriye’deki terör örgütlerinden El Nusra’cı süsü vermek istedi. Hemen ardından El Nusra adına olayın üstlenildiğine dair sahte bir bildiri uluslararası dolaşımı sokuldu. Oysa, bildiri sahteydi.

Nusra eylemi üstlenmedi. Peki, katil birilerinin iddia ettiği gibi Halep’te yaşananlara kızan bir “radikal cihatçı” ise, bu sahte bildiriyi kim yazdı, kim servis etti ve dünyaya yaydı.

Temas kurma çalışması

Demek ki katil öyle gösterilmeye çalışıldığı gibi yalnız değil. Katil polisin dini konularda görüş bildiren Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine gittiğini, bir yıl önce de ‘Kurtuba Gençlik Hareketi” isimli Selefi grupla temas kurduğu ortaya çıktı.

Bunu da hareketin içindeki birinin ağabeyi olan Murat Oduncu ile yine tam bir yıl önce twitter üzerinden temas kurarak gerçekleştirdi.

Katil Altıntaş, Oduncu’ya “Seni uzun süredir takip ediyorum abi tanışabilir miyiz?” demiş. Tanışmışlar, çay içip sohbet etmişler. Oduncu bunu cinayetten sonra twitterden açıkladı. İfadesi alındı.

Bir açıklama da Kurtuba Gençlik Hareketi yaptı. Açıklamada, birilerinin Mevlüt Mert Altıntaş’ı Kurtuba Hareketi’ne sızdırmaya çalıştığı söyleniyor.

FETÖ’cü Bozkurt’un ilgisi

İlginç bir tesadüf, Rus Büyükelçi öldürülmeden üç gün önce “Elçilikler güvende değil” diye yazı yazan FETÖ gazetecisi Today Zaman’ın eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, bir buçuk yıl önce Kurtuba Gençlik Hareketi ile ilgilenmeye başlamış.

Bazı yardım kampanyaları hakkında “Erdoğan’a yakın örgütler Suriye’deki radikal gruplara yardım ediyor” şeklinde mesajlar yayınlamış. Katil Altıntaş’ın Ankara’ya izinli geldiğinde Bozkurt’un evinde kaldığı da iddia ediliyor.

Katil polis Mert Altıntaş, FETÖ’cü Abdullah Bozkurt’un yakından ilgilendiği Kurtuba Gençlik Hareketi ile temas kurmaya çalışıyor. İlginç değil mi?

Kendisine “radikal cihatçı bir çevre” yaratmak için uğraşan katil Altıntaş’ın FETÖ’cülerle (Bylock kullananlarla teması, para hareketleri, çevresi) ilişkileri nasıl bir koza içinde olduğu hakkında fikir veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder