Rauf Tamer Onlar, bunlar, şunlar...
HABERİ PAYLAŞ

Onlar, bunlar, şunlar...

Haberin Devamı

Yüzme bilmeyen, denize giriyor. Araba kullanmasını bilmeyen araba kullanıyor. Sevmesini bilmiyor ama sevgilisi var.

*

Hem sosyal değil, hem demokrat değil... Ama ikisini birden gasbetmiş, Sosyal Demokrat geçiniyor. İyi bir kapitalisttir ama sosyalistim diyor. Ya öbürü? Beş vakit namazındadır ama bütün gün hile yapıyor. Ya beriki? Zeki ve çevik bir sporcudur ama ahlak yok.

*[[HAFTAYA]]

Lafa geldi mi, yaşasın Türk-Kürt kardeşliği, yaşasın Alevi-Sunni kardeşliği ama - nasıl bir kardeşlikseeşit değiller. Darbe Anayasası’ndan nefret ediyorlar ama yeni bir Anayasa yapamıyorlar. Apo’ya cani diyorlar ama, iç barış için cani’den medet umuyorlar. Anlamak mümkün değil. Doğayı, ağaçları, kuşları, çiçekleri, böcekleri çok seviyorlar ama “artık cenazeler gelmiyor” diye çok üzülüyorlar.

*

Sevgili okuyucular. İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz. Okullarda tek tip elbise’den kaçınıyorlar ama tek tip insan istiyorlar. “Kaldırımlar yürümekle aşınmaz” dediklerine bakmayın. Mahalle Baskısı’nı reddedip onun yerine “Sokak baskısı”na terfi ediyorlar. O zaman da haliyle Devlet Polisi’ne taş atıp Polis Devleti’ne davetiye çıkartıyorlar. Eh, o da bir yaşam biçimidir. Elle gelen düğün bayramdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder