Yazgülü Aldoğan Sokakta M var!
HABERİ PAYLAŞ

Sokakta M var!

Eczanelerin olduğu yerlerdeki E uygulaması çok yararlı. Şimdi sokakta M olacak. Nedir M? Standardı tutturmuş doğru düzgün meyhane! Gönül rahatlığıyla girip, temiz, lezzetli, fiyat kalite oranlaması uygun, ister bir tek, ister bir kaç kadeh rakı içebileceğiniz yer demek. Şişhane’de açılan Safi’de denedik, uygundur, semtim bir de güzel meyhane kazandı. Mey İçki’nin Yeni Rakı önderliğinde gerçekleştirdiği projeye Turizm Araştırmacıları Derneği TURAD katkı veriyor. Bu iki kuruluş, işletmelere proje ve eğitim desteği veriyor, standarda uygun hale gelince de kalite belgesi.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Buralarda rakı kültürünü yaşatmak için hediyelik eşya reyonundan kitaplara kadar pek çok şey de olacak ve sadece Yeni Rakı değil, her marka rakı satılacak. Projeye başta Aydın Boysan pek çok üstat el vermiş, ortaya güzel bir iş çıkmış. İspanya’ya gidenler bir tahta masanın etrafında toplanıp tapas yemeye bayılır.

Bizim kültürümüzde rakının da yol arkadaşı mezedir ve mutfağımızın en güzel parçasıdır. Rakı sofrasının en kıymetli mezesi ise sohbet! Söyleyecek sözü olan kişiyle oturacaksınız, bir yudum alacak, bir muhabbet edeceksiniz. Afyon’da başlayan yasak her yere yayılmadan geleneklerimizi yaşatalım. Bir iki tekten kimseye zarar gelmez. Üstelik metroya da iki adım, alkollü araç kullanmadan gidip gelmek için ideal. Bu arada Mey İçki’nin Rakı Ansiklopedisi de uluslararası ödül almış, o kadar güzeldi ki şaşmadım.

Picasso Robotları can kurtaracak

Fuat Gözaçan’ın beni en çok etkileyen projesi ise Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte yapacağı işçi sağlığına yönelik olanı. Çin’de Hindistan’daki tekstil atölyelerinde binlerce insanı kurtarmayı hedefledikleri proje için “Denim üreticisi olarak vicdani sorumluluk duyuyorum. Türkiye kumlu üretimi yasakladı. Picasso robotlara 3.5 milyon euro yatırım yapıp insan sağlığını koruyacak teknoloji yarattık. Kot pantolon yapacağız diye insan öldürmemiz gerekmiyor. Bu robotlarla Pakistan, Hindistan'daki işçileri kurtaracağı” diyor. Çevre dostu üretim etiketini 15 Eylül’de takmaya hazırlanan FUGA’dan daha çok başarı öyküsü dinlemeye hazırlanalım!

Haberin Devamı

Bu yaşta bu sürat!

FUGA, yeni bir operasyon adı değil; Fuat Gözaçan’ın isminden hareketle kurduğu ve baş döndürücü bir hızla tırmandırdığı şirketi. Daha 40 yaşına bile gelmemiş bir iş adamının başarı öyküsünü dinlemek için bir günlüğüne Almanya’ya geldik. Bana yine Almanya doğumlu, Türk-Alman sanatçımız Fatih Akın’ı anımsatan, heyecanlı, hiperaktif Fuat Gözaçan’ın hikayesi çarpıcı. Hani oğlum okumuyor ama adam olacak dedirtebilir nice ana babaya. Almanya doğumlu FG, turizm eğitimini yarım bırakıp Türkiye’ye geliyor. 16 yaşında bellboy olarak otelde çalışmaya başlayan FG, 18 yaşında otel müdürlüğüne terfi ediyor! Askerliğini yaptıktan sonra annesinden gördüğü tekstile yöneliyor.

Bir kaç yıl içinde, krizde olan bir şirketi satın alıp FUGA yapıyor. 15 yılda geldiği nokta ise inanılmaz, 14 ülkeye yayılmış 3 şirket, kumaş ve konfeksiyon üretimi, milyonlarca euroluk ciro. Zaten bunun için biz de kendisine ahiret soruları sorup duruyoruz. Maliyeciler gelse daha anlayışlı olur! Kendi deyimiyle başarısının sırrı “Alman disiplini, Türklerin pratik zekası, İtalyan'ın tasarım yaratıcılığı ve Japonların iş sadakati”ni birleştirmiş olması. Bir de TURQUALİTY önderliği. Türk markası olmak için 2007’de programa başvuruyor ama çok küçük olduğu için zorla kabul ediliyor. Oradan aldığı kurumlaşma projesi, vizyonla bugün 200 milyon euro’luk ciro, 2017’de 300 milyon euro’yu hedefleyen şirket TURQUALİTY’den aldığı tebrik mektubunu da gururla gösteriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder