Son dakika kuru üzüm haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuru üzüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuru üzüm haber sayfamızda...
Vücuda adeta bir format atan küçük şifa kaynağı, demir depolarını doldururken kemik sağlığını da güçlendiriyor. Düzenli tüketimi, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltıyor. Sağlık açısından sunduğu faydalar sayesinde hem enerji seviyelerini yükseltiyor hem de güçlü ve sağlıklı bir vücut için destek sağlıyor. Peki, bu besin nedir? Sağlığa faydalarıyla ilgili detaylar nelerdir?
Doğal bir enerji kaynağı olan bazı kuru meyveler, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan bu meyveler, aynı zamanda sindirimden kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sunuyor. Sağlıklı atıştırmalık arayışında olanlar için ideal bir seçenek olan bu besinler, lezzetiyle de sofralardan eksik edilmiyor.
Sağlıklı yaşam denildiğinde ilk akla gelen besinlerden biri de kuru üzümdür. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu atıştırmalık, siyah ve sarı çeşitleriyle mutfaklarda sıkça tercih edilir. Peki, hangisi daha faydalı? İşte siyah ve sarı kuru üzümün özellikleri, faydaları ve aralarındaki farklar...
Gün baÅŸlarken ne yiyip içtiÄŸiniz, tüm gününüzü etkileyebilir. Güne saÄŸlıklı bir baÅŸlangıç yapmak ve vücudunuzu taze tutmak için ne yediÄŸiniz büyük önem taşıyor. Sabahları basit ama güçlü bir alışkanlık olan 5 adet kuru üzüm yemek, gün boyu saÄŸlığınızı destekleyebilir. Ä°ÅŸte kuru üzümün sabahları tüketildiÄŸinde sunduÄŸu faydalar!Â
Kurutulmuş üzüm, sağlıklı bir atıştırmalık olmanın ötesinde, pek çok faydaya sahip doğal bir besindir. Üzüm, içerdiği besin öğeleriyle, vücudu destekleyici etkiler sağlar ve kurutulmuş haliyle bu faydalar yoğunlaşır. Hem tatlı bir atıştırmalık hem de besleyici bir gıda olan kurutulmuş üzüm, sağlıklı yaşamın bir parçası olabilir. Peki, kurutulmuş üzümün sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese Japonların favorileri arasında yer alıyor! Hemen hepimizin evinde olan, gözümüzün önünde yer alan o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturuyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
1- YORULAN BAĞIRSAKLARI DESTEKLEMEK EN ÖNEMLİ ADIMTatilde değişen yemek ve uyku saatleri, beraberinde yediklerinizin içeriğini de düşününce tatil sonrası bağırsak sağlığını destekleyici bir düzene geçiş yapmak ilk işiniz olmalı...
Lohusa şerbeti, doğum sonrası annelere hem moral vermek hem de sağlıklarını desteklemek amacıyla yapılan geleneksel bir içecektir. Peki, lohusa şerbeti nedir? Neden ve nasıl yapılır?
Gün içerisinde ne kadar yemek yediğimiz kadar ne yediğimiz de önem taşıyor. Organların sağlıklı bir şekilde işleyişine devam edebilmesi için soframıza koyduğumuz her gıdaya dikkat etmeliyiz. Zararlı besinleri tüketmek, uzun vadede vücutta çeşitli sağlık problemlerinin oluşmasına yol açabiliyor. Beslenme rutinimizde doğal gıdalara yer açmak ise pek çok sorundan korunmamıza yardımcı oluyor. Peki, gün içerisinde hangi gıdayı tüketmeliyiz? Ne kadar tüketirsek faydalarından yararlanmak gerekiyor?
Hafızayı güçlendiren ve vücuda enerji veren mucize bir besin bulundu! Japonların yıllardır kilo kilo aldıklarının ve hafızalarını buna borçlu olduklarının öğrenilmesi pek çok kişiyi şaşkına çevirdi. Peki o besin nedir? İşte merak edilenler...
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Manisa'da hasadı başladı kurusunu yiyince şifa saçıyor! Aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturan, Japonların da favorisi o besin bakın neymiş...
Kurutulmuş ürünler, suyunun çıkarılmasıyla işlenmiş ve uzun süre dayanabilen gıdalardır. Meyve, sebze, et, balık, tahıllar gibi çeşitleri bulunuyor. Kurutulmuş meyveler arasında kuru üzüm, kayısı ve incir bulunurken sebzeler arasında ise domates, biber ve patlıcan yer alıyor. Peki, Denizli’de hazırlanan kurutulmuş ürünler hangi ülkeye satılıyor? Mutfakta kurutulmuş ürün bulundurmak neden gerekli?
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese Japonların favorileri arasında yer alıyor! Hemen hepimizin evinde olan, gözümüzün önünde yer alan o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturuyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Uzun bir ömür sürmek için faydalı, doğa tarafından bizlere sunulan pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese de uzmanlar her türlü derde şifa olacak o besine özellikle işaret ediyor. Hemen herkesin evinde olan, gözümüzün önündeki o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Lif, sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan temel bir besin maddesidir. Vücutta sindirilemeyen bir karbonhidrat olan lif, özellikle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, kan şekeri seviyelerini dengeleme, kilo yönetimi ve kalp sağlığını koruma gibi birçok faydası bulunmaktadır. Peki, lifli gıdaların faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli ve bu besinler ne işe yarar?
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
Taze üzümün kurutulmasıyla elde edilen kuru üzüm, tatlı tadıyla hem çok lezzetli hem de vücudumuz için oldukça sağlıklı. Mineral ve vitamin deposu olan üzüm, vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılayabilir. İçerisindeki bol lif kaynağı sayesinde sindirim sistemini olumlu destekler.
Tarçın, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bu baharat, eski çağlardan beri hem yemeklerde hem de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Tarçın, güçlü antioksidan özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sorunlarını gidermeye kadar birçok fayda sağlar. Peki, tarçının sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Havaların çok sıcak olduğun şu günlerde, belki de diyet yaptığınız, kilo vermeye çalıştığınız şu dönemde birden kapınız çalıyor. Komşunuz elinde bir kase aşure ile gelmiş, yüzünüzde koca bir gülümseme… Tatlı deyince hepimiz korkuyoruz. Peki, aşure hangi vitaminler ve mineraller açısından zengin ve bu besin maddeleri vücuda ne tür faydalar sağlıyor? Diyetisyen Gülçin Işık, konu hakkında merak edilenleri sizler için açıklıyor.
Uzun bir ömür sürmek için faydalı, doğa tarafından bizlere sunulan pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese de uzmanlar her türlü derde şifa olacak o besine özellikle işaret ediyor. Hemen herkesin evinde olan, gözümüzün önündeki o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Ramazan ayı boyunca bedenimizin sıvı ihtiyacı artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar-sahur arasında ihtiyacımız olan suyu dengeli bir biçimde düzenli olarak tüketmememiz gerekir.