Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye çalışırken sabah ilk iş olarak aldığımız kararlar, gün boyu nasıl hissettiğimiz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Besleyici içerikleri nedeniyle sıklıkla övülse de tüm kuru meyveler sabahları yemeye uygun değildir. İşte sabahları asla tüketmemeniz gereken kuruyemişlerin listesi... Lokmalık lezzetler olan kuru üzüm, besinler ve doğal şekerlerle doludur. Ancak sabahları aç karnına tüketmek kan şekeri seviyelerinde ani bir yükselişe neden olabilir.Dengeli bir beslenmenin parçası olarak tadını çıkarın, belki de konsantre tatlılığını gidermek için lor üzerine serpilir veya fındıkla eşleştirilir. Kuru incir, sayısız vitamin ve mineral sunan, lif açısından zengin bir atıştırmalıktır. Ancak dikkatli olun; yüksek dozda doğal şeker içerirler. Aç karnına rahatsızlık veya şişkinliğe neden olabilirler. Bununla başa çıkmak için kuru incirleri protein veya tam tahıllarla eşleştirin. Bu sadece beslenme dengesini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda potansiyel sindirim rahatsızlığını da en aza indirir. Lezzetli tatlı ve enerji yoğun hurmalar, sabahları tek başına ideal bir hareket olmayabilir. Doğal şekerleri kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olabilir. Hurmaların istenmeyen etkileri olmadan tadını çıkarmak için bunları bir protein kaynağı veya sağlıklı yağlarla birleştirmeyi düşünün. Bu kombinasyon sadece şeker hücumunu engellemekle kalmaz, aynı zamanda sürekli enerji de sağlar. Kuru kayısı etkileyici bir vitamin ve mineral yelpazesine sahiptir, ancak yüksek doğal şeker içeriği, aç karnına aşırı tüketildiğinde sindirimi bozabilir. Onları daha sindirim dostu bir atıştırmalık haline getirmek için kuru kayısıları bir protein kaynağı veya tam tahıllarla eşleştirin. Bu şekilde sindirim rahatlığınızdan ödün vermeden besinsel faydalarından yararlanabilirsiniz. www.posta.com.tr Yüksek lif içeriği nedeniyle sindirime fayda sağlamasıyla tanınan kuru erik, sabahları iki ucu keskin bir kılıç olabilir. Lif faydalı olsa da, kuru erik aynı zamanda tek başına tüketildiğinde bazı kişilerde müshil etkisi yaratabilen doğal şekerler de içerir. Bir denge kurmak için, kuru erikleri ölçülü olarak tüketin veya müshil özelliklerini ortadan kaldıran gıdalarla eşleştirin.