Nasıl Tüketilir

Nasıl Tüketilir Haberleri

Son dakika nasıl tüketilir haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nasıl tüketilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nasıl tüketilir haber sayfamızda...
Botoksun adını unutturuyor! Derin kırışıklıkları 1 gecede geçiriyor, cildi gerip 10 yaş gençleştiriyor, 1 damlası bile yeterli!

Botoksun adını unutturuyor! Derin kırışıklıkları 1 gecede geçiriyor, cildi gerip 10 yaş gençleştiriyor, 1 damlası bile yeterli!

23.07.2024
Yeşil çay, sağlık için pek çok faydasıyla bilinirken son zamanlarda cilt bakımında da popüler bir tercih! Antioksidan yönünden zengin olan yeşil çayın cilt üzerindeki etkileri araştırmalarla destekleniyor. Peki, yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay cilde iyi gelir mi? Yeşil çay maskesi nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
12 bin yıllık şifa deposu! Kastamonu'da hasadı başladı: Genetik yapısı bozulmamış tek besin, demirde ıspanağı 10'a katlıyor! Kolesterolün en büyük düşmanı

12 bin yıllık şifa deposu! Kastamonu'da hasadı başladı: Genetik yapısı bozulmamış tek besin, demirde ıspanağı 10'a katlıyor! Kolesterolün en büyük düşmanı

14.07.2024
Kastamonu’da geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve 'Hitit buğdayı' olarak anılan coğrafi işaretli mucize besinin hasadına başlandı. Faydalarını duyanın kilo kilo aldığı o şifalı besin bakın neymiş ve faydaları nelermiş...
Tekirdağ'da hasadı başladı! Tarladan alınan mahsul kapanın elinde kalıyor, kilosu 20 TL'den satılıyor

Tekirdağ'da hasadı başladı! Tarladan alınan mahsul kapanın elinde kalıyor, kilosu 20 TL'den satılıyor

10.07.2024
Ata tohumu kullanılarak elde edilen mahsul alınmaya başladı! Tekirdağ'da hasadı başlayan mahsul, tarlada kapanın elinde kalıyor. Her derdin şifa kaynağı olarak görülen gıda, pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. İşte şifalı sebze hakkında merak edilenler...
Halk arasında ‘doğanın şeytan tüyü’ olarak da biliniyor! Yol kenarında kendiliğinden yetişiyor: İdrar yollarını çamaşır suyuyla temizlenmiş gibi yapıyor, bağırsaklardaki gazı yok ediyor

Halk arasında ‘doğanın şeytan tüyü’ olarak da biliniyor! Yol kenarında kendiliğinden yetişiyor: İdrar yollarını çamaşır suyuyla temizlenmiş gibi yapıyor, bağırsaklardaki gazı yok ediyor

3.07.2024
Sağlıklı bir hayat için doğada yetişen şifalı otları tüketmek, doğal ve etkili bir destek sağlıyor. Bu otlar, antioksidan özelliklere sahip ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyor. Sindirimi düzenliyor, stres ve uykusuzlukla mücadeleye yardımcı oluyor. Doğada kendiliğinde yetişen bu ot çeşidi ise vücuttaki pek çok sağlık sorunun tedavi edilmesini destekliyor. Peki, bu ot hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?
Kokusunu duyan tüketmek istemiyor ama şifa deposu! Asyalıların uzun yaşam sırrı keşfedildi: Vücuda anında C vitamini, potasyum, B vitamini ve demir yüklüyor

Kokusunu duyan tüketmek istemiyor ama şifa deposu! Asyalıların uzun yaşam sırrı keşfedildi: Vücuda anında C vitamini, potasyum, B vitamini ve demir yüklüyor

2.07.2024
Asyalı kültürlerde meyve tüketimi, günlük beslenmenin önemli bir parçası. Özellikle tropikal iklimlerde yetişen birçok meyveyi beslenme düzenlerine dahil ediyorlar. Bu meyveler, çeşitli yemeklerde ve atıştırmalıkların içerisinde sık sık kullanılıyor. Asyalılar, meyveleri doğrudan taze olarak tüketmenin yanı sıra tatlılar, içecekler ve diğer yemeklerde de kullanarak sağlıklı bir yaşam tarzını destekliyor. Asyalıların düzenli olarak tükettiği meyvelerin arasında bulunan o seçenek ise tüketildiği anda vücuda vitamin ve mineral yükleyerek hastalıklarla mücadele ediyor. Peki, bu meyve nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?
Halk arasında ‘ıspıt otu’ olarak da biliniyor! Kilosu 200 TL’den satılıyor: Yumurtanın içine karıştırıp tabak tabak yiyin, kabızlığın kökünü kazıyor

Halk arasında ‘ıspıt otu’ olarak da biliniyor! Kilosu 200 TL’den satılıyor: Yumurtanın içine karıştırıp tabak tabak yiyin, kabızlığın kökünü kazıyor

23.06.2024
Doğanın insanoğluna armağanı olan şifalı otlarla beslenmek, sağlıklı bir yaşam için önemli bir rol oynuyor. Doğal otlar; antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve diğer sağlık yararları açısından oldukça zengin. Bu besinler, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırıyor, sindirim sağlığını destekliyor, enerji seviyelerini dengeliyor. Kısacası genel olarak fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştiriyor. Bunlar arasında öyle bir seçenek var ki adeta şifa deposu! Peki, bu ot hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?
Malatya’da hasadı başladı! Her evin mutfağında var ama kıymeti bilinmiyor: Dünyanın en güçlü vitamin kaynağı, kan şekerini terazi gibi dengeliyor, yiyen hastalık nedir bilmiyor

Malatya’da hasadı başladı! Her evin mutfağında var ama kıymeti bilinmiyor: Dünyanın en güçlü vitamin kaynağı, kan şekerini terazi gibi dengeliyor, yiyen hastalık nedir bilmiyor

12.06.2024
Hububat, yüzyıllardan beri insanlık için önemli besinler arasında yer alıyor. Sivas, Yozgat, Adana ve Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde yetiştiriliyor. Ülke ekonomisine büyük bir katkısı bulunan hububatın tüketimi de önem taşıyor. İnsan sağlığına katkısı bulunan hububat çeşitlerinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, hububatın faydaları neler? Hangi tahıllar hububat kategorisine giriyor?
10 kaplan gücünde olacaksınız! NASA astronotlara veriyor: Yoğurda katıp kaşık kaşık tüketin, kolesterolü yerle bir ediyor, vücudu protein deposuna dönüştürüyor

10 kaplan gücünde olacaksınız! NASA astronotlara veriyor: Yoğurda katıp kaşık kaşık tüketin, kolesterolü yerle bir ediyor, vücudu protein deposuna dönüştürüyor

7.06.2024
Sağlıklı beslenmek, uzun bir ömre sahip olmak için fazlasıyla önem taşıyor. Gün içerisinde hangi besinleri tükettiğiniz, organ ve vücuttaki sistemlerin sağlığı için dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alıyor. Gün içerisindeki enerjiyi ve vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri sağlamak için de bazı takviyelerden yaralanmak gerekiyor. Bunlardan öyle biri var ki adeta bedene reset atıyor. Enerji depolarını fullüyor. Peki, bu takviye hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?
Kırmızı etten 10 kat daha fazla protein içeriyor! Kaşık kaşık yiyin: Diyetisyenler öneriyor, 3 kaşığı 75 kalori, gluten hassasiyeti olanların vazgeçilmezi

Kırmızı etten 10 kat daha fazla protein içeriyor! Kaşık kaşık yiyin: Diyetisyenler öneriyor, 3 kaşığı 75 kalori, gluten hassasiyeti olanların vazgeçilmezi

19.05.2024
Son yıllarda beslenme alışkanlıklarında önemli bir yer edinen kinoa, sağlıklı yaşam trendleriyle paralel olarak popülerliğini arttırıyor. Beyaz, kırmızı ya da siyah gibi farklı renklerde bulunan kinoa, esnek bir yapıya sahip ve çeşitli yemeklerde kullanılabiliyor. Kinoa, yüksek besleyici değeriyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası haline geliyor. Peki, etten bile daha fazla protein içeren bu besin neden önemli? Hangi sağlık sorunlarına fayda sağlıyor? Nasıl tüketilir?
Çin ve Antik Mısır’da ilaç olarak kullanıldı! Kovandaki bilinmeyen mucize: Bünyeyi çelik gibi yapıyor, kalp düşmanı hastalıklardan koruyor, B ve C vitamini deposu

Çin ve Antik Mısır’da ilaç olarak kullanıldı! Kovandaki bilinmeyen mucize: Bünyeyi çelik gibi yapıyor, kalp düşmanı hastalıklardan koruyor, B ve C vitamini deposu

18.05.2024
Arı ürünleri, her geçen gün popülerlik kazanmaya devam ediyor. Bu ürünler arasında yer alan arı poleni, doğal ve besleyici yapısıyla dikkat çekiyor. Arıların çiçeklerden topladığı ve kovanlarına taşıdığı arı poleni, sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Peki faydaları nelerdir? Kimler kullanabilir? Nasıl tüketilir?
Bardak bardak içince vücuda magnezyum yüklüyor! Doğanın antioksidan deposu: Gece boyunca dolapta bekletince faydasını 2 katına çıkarıyor

Bardak bardak içince vücuda magnezyum yüklüyor! Doğanın antioksidan deposu: Gece boyunca dolapta bekletince faydasını 2 katına çıkarıyor

30.04.2024
Hindistan cevizi suyunun yaz mevsiminde sayısız faydası vardır. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi elektrolitlerle dolu olan Hindistan cevizi suyu, terleme yoluyla kaybedilen sıvıların yenilenmesine yardımcı olur, vücudun nemli kalmasını sağlar ve dehidrasyonu önler.
Doğada kendiliğinden yetişiyor, 24 saatte toplanıyor! Şifası dünyaya yayılan bitki: Bir tek ölüme çaresi yok

Doğada kendiliğinden yetişiyor, 24 saatte toplanıyor! Şifası dünyaya yayılan bitki: Bir tek ölüme çaresi yok

17.03.2024
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için doğru ve dengeli beslenmeniz gerekiyor. Sağlıklı beslenme programı oluşturmak için doğanın gücünden faydalanabilirsiniz. Doğada kendiliğinden yetişen bazı bitkiler ciddi bir şifa deposu. Ispıt otu da bu bitkilerden biri. Özellikle sindirim sorunlarını gidermede usta olan ıspıt otunu doğru tüketmek gerekiyor.
Doğanın ölümsüzlük bitkisi! Bardak bardak içince antioksidan depoluyor, suyun içine karıştırmak yetiyor

Doğanın ölümsüzlük bitkisi! Bardak bardak içince antioksidan depoluyor, suyun içine karıştırmak yetiyor

11.03.2024
Aloe vera, özellikle cilt ve vücut bakımında kullanılan doğal bir bitki türü. Ancak aloe veranın faydaları bu kadarla sınırlı değil. Aloe vera bitkisi güçlü bir antioksidan kaynağı ve düzenli tüketildiğinde vücuda vitamin, mineral ve lif yüklüyor. İşte aloe veranın daha önce hiç duymadığınız faydaları...
Doğadaki en güçlü magnezyum kaynağı! Kaşık kaşık yiyince şekeri, tansiyonu dengeliyor: Damarlarda biriken yağı temizliyor

Doğadaki en güçlü magnezyum kaynağı! Kaşık kaşık yiyince şekeri, tansiyonu dengeliyor: Damarlarda biriken yağı temizliyor

25.02.2024
Eski zamanlarda hastalıklara karşı sık sık kullanılan doğal ilaçların popülerliği her geçen gün azalıyor. Ancak süper gıda olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özellikle Hindistan'da tüketilmeye devam ediyor. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor.
Pazarda kilosu 50 liradan kapış kapış satılıyor! Çürüdü diye çöpe atmayın: Vücudu resmen yeniden doğmuş gibi yapıyor

Pazarda kilosu 50 liradan kapış kapış satılıyor! Çürüdü diye çöpe atmayın: Vücudu resmen yeniden doğmuş gibi yapıyor

25.02.2024
Yüksek oranda kalsiyum içeren, sindirim sistemine olan faydasıyla bilinen muşmula çekirdeğiyle de oldukça faydalıdır. Peki muşmulanın yararları nelerdir? Muşmula çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir? Muşmula nasıl tüketilir?
Yaşlanmaya karşı en etkili çözüm: Glikolik asit zengini, demir , potasyum, magnezyum ne ararsan onda! Günde 1 kez yiyen 10 yıl gençleşiyor

Yaşlanmaya karşı en etkili çözüm: Glikolik asit zengini, demir , potasyum, magnezyum ne ararsan onda! Günde 1 kez yiyen 10 yıl gençleşiyor

13.02.2024
Yaşlılık çizgileri ve hücresel hasar, özellikle 20'li yaşlardan sonra hemen herkeste görülmeye başlanıyor. Sık karşılaşılan problemler arasında yer alan bu sorunu çözebilmek için ise pek çok yönteme başvuruluyor. Bu tip hem pahalı hem de uzun vadede zararlı işlemlerin yerine ise doğanın mucizelerinden yararlanılabiliyor. Özellikle glikolik asit zengini bir besin var ki günde 1 kez yediğinizde cilt hücrelerinizi yeniden doğmuş gibi yapıyor. İşte o mucize kaynağı!
Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

5.02.2024
Kekik, mutfaklarda lezzet verici bir baharat olarak bilinse de, aynı zamanda birçok sağlık faydası da sunan doğal bir şifa kaynağıdır. Bu küçük yeşil yapraklı bitki, yıllardır geleneksel tıpta kullanılarak çeşitli hastalıkların tedavisine yardımcı olmuştur. İşte kekiğin sağlık açısından faydalarını keşfetmek için birkaç neden:
Tadına bakan bayıla bayıla yiyor! Değerini Japonlar biliyor: Etten daha fazla protein içeriyor

Tadına bakan bayıla bayıla yiyor! Değerini Japonlar biliyor: Etten daha fazla protein içeriyor

4.02.2024
Sağlıklı beslenme, vücudunuz için önemlidir. Bağışıklığı güçlü tutmak için gerekli vitamin ve mineralleri vücudunuza yüklemelisiniz. Maş fasulyesi görünümüyle yeşil mercimeğe benzer ancak faydası ondan çok daha fazladır. Güçlü bir protein kaynağı olan maş fasulyesi, kalp sağlığını korur ve sindirimi düzenler. Düşük kaloriyle diyet yapanların vazgeçilmezidir. Maş fasulyesinin daha önce hiç duymadığınız faydalarını Posta.com.tr okurları için derledik.
Tıp bilgini İbn-i Sina yüzyıllar önce önerdi:omega yağ asitleri zengini, yediğiniz an cilde direkt etki ediyor! 10 yaş birden gençleştiriyor

Tıp bilgini İbn-i Sina yüzyıllar önce önerdi:omega yağ asitleri zengini, yediğiniz an cilde direkt etki ediyor! 10 yaş birden gençleştiriyor

29.12.2023
Doğanın bize sunduğu birçok doğal ürün arasında, kuyruk yağı da dikkat çekiyor. Hayvanların kuyruk bölgesinde bulunan bu özel yağın, yıllardır geleneksel tıpta ve güzellik ritüellerinde kullanıldığı biliniyor. Ancak günümüzde, bilim insanları da kuyruk yağının sağlık ve güzellik üzerindeki etkilerini incelemeye başladı. İşte, kuyruk yağının şaşırtıcı faydalarıyla ilgili detaylar.
Antalya, Mersin ve Adana'da yok satıyor! Giden torba torba alıyor Çinliler her gün 1 bardak içerek genç kalıyor

Antalya, Mersin ve Adana'da yok satıyor! Giden torba torba alıyor Çinliler her gün 1 bardak içerek genç kalıyor

19.12.2023
Antioksidan açısından zengin olan ve Çinlilerin sıklıkla tükettiği Hünnap, kilo verme üzerinde çok etkili. Kilo vermek için mutlaka vücudunuza uygun bir diyet ve egzersiz programını belirlemelisiniz. Diyet listenize ekleyeceğiniz Hünnap ile de yağ yakımını daha hızlı hale getirebilirsiniz. Hünnap ülkemizde en çok Antalya, Mersin ve Adana'da yetişiyor. Dünyada ise Genellikle Doğu Asya'da, özellikle de Çin ve Kore'de yaygın olarak bulunuyor.
Pazarda kilosu 50 liradan satılıyor Çürüdü diye çöpe atanlar dikkat! Bozulan hormonları bile düzeltiyor

Pazarda kilosu 50 liradan satılıyor Çürüdü diye çöpe atanlar dikkat! Bozulan hormonları bile düzeltiyor

18.12.2023
Yüksek oranda kalsiyum içeren, sindirim sistemine olan faydasıyla bilinen muşmula çekirdeğiyle de oldukça faydalıdır. Peki muşmulanın yararları nelerdir? Muşmula çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir? Muşmula nasıl tüketilir?
Turp faydaları nelerdir? Turp nasıl tüketilir?

Turp faydaları nelerdir? Turp nasıl tüketilir?

1.12.2023
Turp, Brassicaceae familyasına ait olan ve turpgiller olarak da bilinen bir bitki ailesine ait sebze türüdür. Bu bitki türü, genellikle yuvarlak veya uzun, beyaz, kırmızı veya siyah renkte, acı veya tatlı bir lezzete sahip kökleri ile bilinir. Turp, genellikle salatalarda, sandviçlerde, garnitürlerde veya doğrudan tüketilerek kullanılır. Turp faydaları nelerdir? Turp nasıl tüketilir?
Ihlamuru böyle içmek zehre dönüştürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin: Besin değeri uçup gidiyor, organları çürütüyor

Ihlamuru böyle içmek zehre dönüştürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin: Besin değeri uçup gidiyor, organları çürütüyor

27.11.2023
Kış mevsiminde bitki çayı tüketimi artıyor. Ancak bitki çaylarından en iyi verimi alabilmek için doğru demlemek gerekiyor. Her bitki çayının son kullanma tarihi olduğunu vurgulayan uzmanlar bu konuya dikkat çekti ve bitki çaylarını doğru demlemek için tavsiyelerde bulundu.
Pazarda kilosu 50 liradan satılıyor: Çürüdü diye çöpe atanlar dikkat! Bozulan hormonları bile düzeltiyor

Pazarda kilosu 50 liradan satılıyor: Çürüdü diye çöpe atanlar dikkat! Bozulan hormonları bile düzeltiyor

27.11.2023
Yüksek oranda kalsiyum içeren, sindirim sistemine olan faydasıyla bilinen muşmula çekirdeğiyle de oldukça faydalıdır. Peki muşmulanın yararları nelerdir? Muşmula çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir? Muşmula nasıl tüketilir?
Karbanahar faydaları nelerdir? Karnabahar nasıl tüketilir?

Karbanahar faydaları nelerdir? Karnabahar nasıl tüketilir?

23.11.2023
Karnabahar, turpgiller (Brassicaceae) familyasından bir sebzedir. Lahana, brokoli, Brüksel lahanası gibi sebzelerle aynı familyadan gelir. Genellikle beyaz renkte olmasına rağmen, sarı, yeşil, mor ve mor-kırmızı renk tonlarında çeşitleri de bulunmaktadır. Peki karnabahar nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? İşte detaylar.