Bakım Cildi yaşlı gösteren makyaj hataları

Cildi yaşlı gösteren makyaj hataları

Paylaş
Cildi yaşlı gösteren makyaj hataları

Makyaj sizi vezir de yapabilir rezil de! Cildinizin çok daha iyi görünmesi, yüz hatlarınızın vurgulanarak yüzünüzün güzel yönlerinin ön plana çıkarılabilmesi için yapılan makyaj, bazı durumlarda maalesef çok da ters bir etki yaratabiliyor. Yüzünüzdeki kırışıklıkları belirgin hale getiriyor, yüzünüz daha uzun ya da tombul gösterebiliyor. Posta.com.tr okurları için yaşlı gösteren makyaj ipuçlarını bir araya getirdik.

Posta.com.tr | Makyaj, kimi zaman bizi gençleştireceğine yaşlı gösterebilir. Yanlış fondöten kullanımı, cildinizdeki kırışıklıkların daha çok ortaya çıkmasına, yanlış gölgeleme yapmak yüz hatlarınızın kötü görünmesine neden olur. Makyaj yaparken bazı noktalara dikkat etmek bu hataları yapmanızı engeller.    

Haberin Devamı

KIRIŞIKLIKLARINIZ NEDEN DAHA FAZLA GÖRÜNÜYOR?

Sorun fondöten ya da göz çevresi aydınlatıcınızda olabilir. Cildinizi güzelce temizlemeden ve nemlendirmeden yanlış şekilde sürdüğünüz makyaj malzemeleri kırışıklıkları doldurmak yerine aralarından dışarı taşarak daha fazla görünmesine neden olur.

  • Makyaj öncesi mutlaka cildinizi temizleyip nemlendirin
  • Cildinize haftada 2 defa peeling yapmayı ihmal etmeyin
  • Cilt tipinize ve kullanım amacınıza uygun bir fondöten bulun. Kompakt fondötenlerin amacı cildi kadifemsi bir görünüme ulaştırmaktır. Likit fondötenler ise ciltte daha satenimsi bir görünüm yaratırlar.
  • Cildinize fondöteni elle uygulamak yerine fondöteninize uygun bir fırça ya da sünger edinin.
  • Ürünlerinizi tampon hareketlerle sürmeye özen gösterin
  • Fırçanızı ya da süngerinizi başka ürünlerle kullanmayın bu fondötenin yapısını bozar

Göz çevresine kullanılan aydınlatıcılar genellikle en sık hata yapılan konular arasındadır. Fazla açık renk kullanmak, fazla yoğun sürmek ve yine göz çevresini nemlendirmeden yanlış şekilde uygulanan aydınlatıcılar kaz ayaklarındaki çizgilerin görünür olmasına neden olabilir.

  • Göz çevrenize aydınlatıcı uygularken sürmek yerine küçük tambon hareketlerle uygulayın
  • Uygulama sonrası bir süre mimik yapmamaya özen gösterin
  • Cilt yapınıza uygun tonlarda aydınlatıcı tercih edin.

MAKYAJ BAZI ÇUKURLARI KAPATIR

Kapatıcı fondöten öncesi makyaj bazı kullanmamak yaşlı gösteren bir cilt bakım hatası olabilir. Özellikle cildinizde gözenekler, küçük pürüzler, çukurlar ve sivilce izleri varsa makyaj bazı kullanmak önemli hale gelir. Makyaj bazları cildinizi fondöten için hazırlar.

Haberin Devamı

Makyaj bazı, makyaj dünyasının efekti gibidir.

Primer olarak da bilinen makyaj bazları, ince çizgileri ve kırışıklıkları doldurur, makyajınız için temiz bir palet oluşturur ve daha iyi bir baz seviyesi sağlayarak genel olarak makyajınızın mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlar.

FAZLA IŞILDAMAK YAŞLI GÖSTERİR

Işıltı yüz güzelliğinizin doğru şekilde vurgulanmasını sağladığı için oldukça önemlidir ancak özellikle pürüzlü ve hafif kırışık ciltlerde yoğun ışıltılı ürünler kullanmak istemediğiniz bu noktaların parlayarak ön plana çıkmasına neden olur. Bu nedenle makyajınızı doğal görünen mat ürünlerle yaptıktan sonra sadece vurgu için ışıltı tercih etmek çok daha doğru olacaktır.

Elmacık kemiklerinin üzerine birkaç fırça darbesi onları daha çıkık gösterir. Bunu yanlış noktaya uygulamamaya özen gösterin. Yaptığınız vurgular kendi yüz yapınıza uygun olmalıdır.

Arkadaşınızın makyaj stili size uygun olmayabilir.

Burnunuzun üzerine dokunduracağınız bir ışıltı burnunuzu çok daha kalkık gösterebilir. Burun altınızı aydınlatmamaya özen gösterin.

FAZLA PUDRA KULLANMAK

Yaşlı gösteren makyaj hatalarından biri de fazla pudra kullanmaktır.

Haberin Devamı

Pudra cildinizde harikalar yaratabilir ancak doğru kullanımı ve doğru ürün seçimi çok önemlidir aksi durumda cildinizde biriken bir kalıp gibi görünmeye başlayacak ve sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterecektir.