Pratik Bilgiler Trapez sac nedir, ne işe yarar? Trapez sac ölçüleri nelerdir?

Trapez sac nedir, ne işe yarar? Trapez sac ölçüleri nelerdir?

Paylaş
Trapez sac nedir, ne işe yarar? Trapez sac ölçüleri nelerdir?

Ana maddesi alüminyum olan yapısal bir eleman olarak Trapez sac öne çıkmaktadır. Dayanıklı yapısı ve özel tasarım ile pek çok farklı inşaat alanında değerlendirilir. Trapez sac nedir, ne işe yarar? Trapez sac ölçüleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Özellikle yüksek dayanıklılık göstermesi sebebiyle pek çok farklı alanda yaygın değerlendirilen yapılardan biri trapez sac olarak öne çıkar. Aynı zamanda hem boyalı hem de boyasız tasarımları bulunmaktadır. Hem yalıtım malzemesi hem de çatı korumak amaçlı yaygın kullanılır.

Haberin Devamı

Trapez Sac Nedir?

Alüminyumdan ana madde olarak ele alınarak hazırlanmış, dayanıklı ve yalıtımlı madde Trapez sac olarak ifade edilmektedir. Ana maddesi alüminyum olduğu için kolay biçimde şekil alma özelliğine sahiptir. Böylece dayanıklılık ve aynı zamanda yalıtım özelliğini en iyi şekilde yansıtır.

Diğer yandan görsel açıdan da dekoratif yapı itibariyle güzel bir görüntü sağlayan bir yapı elemanıdır. Genel çerçevede inşaat sektörü açısından birçok farklı alanda değerlendirilen önemli elemanlar içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Trapez Sac Ne İşe Yarar?

Trapez sac modelleri pek çok farklı amaç altında ele alınır ve kullanılır. Bu kapsamda genel olarak çatılarda ve yalıtım malzemesi şeklinde yapıların değişik noktalarında kullanılmaktadır. Ana maddesi alüminyum olması ile beraber yanında pek çok farklı özellik getirir. Bu özellikleri içerisinde dayanıklılık, uzun vadede kullanım, dekoratif şıklık ve yalıtım gibi unsurlar öne çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Boyalı ve boyasız yapı altında tasarıma sahip şekilde her yerde kullanılabilir. Özellikle de kolay şekil alması ile önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. O sebepten dolayı inşaat sektöründe binaların birçok farklı yerinde uyumlu biçimde entegre edilir.

Trapez Sac Ölçüleri Nelerdir?

Birçok değişik ölçü üzerinden ele alınması ile beraber belirli yapı altında trapez sac ölçüleri bulunmaktadır. Yaygın olarak oklu levha olarak da bilinen bu yapılar; kalınlık, genişlik ve uzunluk gibi ölçüler doğrultusunda ön plana çıkmaktadır.

- 0,40 mm ve 1 mm arasında kalınlık

- 860 ile 1000 mm arasında genişlik

- Bir mm ile 13.000 mm arasında uzunluk

Bu şekilde kadınlık ve genişlik ile uzunluk açısından 3 boyutlu tasarım altında üretimden geçer. Böylece sağlıklı ve kaliteli yapı altında uzun vadede inşaat sektörünün pek çok değişik alanında kullanılmaktadır. Elbette bu standart ölçü aralığı içerisinde farklı ölçüler üzerinden yapıya uygun olarak entegre edilebilir. Kolay şekilde alması ve dayanıklı, yalıtımı ve dekoratif yapısı ile önemli yer taşımaktadır.