Yemek Boşnak turşusu soka nasıl yapılır? Soka tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Boşnak turşusu soka nasıl yapılır? Soka tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Boşnak turşusu soka nasıl yapılır? Soka tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Boşnak turşusu olarak bilinen ve tadına doyum olmayan soka tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, soka nasıl yapılır? Süt ve kaymakla hazırlanan soka tarifi, "Akça katık", "katık" ve "Hatça katığı" olarak da biliniyor. Akşam yemeklerinize lezzet katacak ve meze olarak servis edebileceğiniz soka tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde yiyebileceğiniz Boşnak turşusu soka tarifi, evde hazırlaması kolay şahane bir lezzet. Peki, soka nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soka tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SOKA TARİFİ

Soka malzemeler

  • 1 kilogram soka biberi
  • 1 litre keçi sütü
  • 1/2 mililitre süt kaymağı
  • 750 gram beyaz peynir
  • Tuz

SOKA BOŞNAK TURŞUSU YAPILIŞI

  • Biberlerin baş kısmını kesip çekirdeklerini ve iç kısmını temizleyin.
  • Güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Biberlerin iç kısmını tuzlayın ve bir tepsiye dizin.
  • Üzerini örtüp bir gün bekletin.
  • Sütü tencereye alıp içine tuz ekleyin ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Tuz, yumuşayan biberlerin iç kısmında su birikmesine sebep olacaktır.
  • Bu suyu boşaltıp biberleri hazır hale getirin.
  • Derin bir kaseye peyniri ve kaymağı alın.
  • Üzerine 1 su bardağı ılık sütü ekleyin ve çatalla güzelce ezin.
  • Dilerseniz blender'da kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve fazla sıkıştırmadan kavanoza yerleştirin.
  • Artan harcı da aralara serpiştirin ve eksik kalan yere de kalan sütü ilave edin.
  • Kavanozu bir bezle sarıp bir gün bekletin.