Balığın Faydaları

Balığın Faydaları Haberleri

Son dakika balığın faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balığın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balığın faydaları haber sayfamızda...
Şefler yöntemini açıkladı! Meğer balığı böyle pişirmek gerekiyormuş: Vücudu omega-3 deposuna çeviriyor, adeta ömrü uzatıyor

Şefler yöntemini açıkladı! Meğer balığı böyle pişirmek gerekiyormuş: Vücudu omega-3 deposuna çeviriyor, adeta ömrü uzatıyor

10.10.2024
Balık, havaların soğuması ve sezonun açılmasıyla beraber mutfakların vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Ancak bu besin kaynağından tam anlamıyla fayda sağlayabilmek için doğru pişirme tekniği büyük önem taşıyor. Uygulanan yöntem, balığın doğal değerlerini koruyarak sofralara taşınmasını sağlar. Her detay, sağlıklı bir seçim yapmayı gerektirir. Peki, balık hangi yöntemle pişirilmeli?
Soğanla yiyince etkisi 2 kat artıyor! Demir depolarını dolduruyor, 1 parçası bile yetiyor

Soğanla yiyince etkisi 2 kat artıyor! Demir depolarını dolduruyor, 1 parçası bile yetiyor

25.09.2024
Balık ve soğan, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez iki unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Bu ikili, sadece lezzetli bir kombinasyon sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Peki, balık ve soğanın faydaları nelerdir? Balık ve soğan birlikte tüketilirse ne olur?
Kışın sürekli hasta olanlar denesin! Tüm takviyelerden daha etkili: Vücuda reset atıp kışa hazırlıyor, mikropları geri püskürtüyor

Kışın sürekli hasta olanlar denesin! Tüm takviyelerden daha etkili: Vücuda reset atıp kışa hazırlıyor, mikropları geri püskürtüyor

19.09.2024
Kış ayları, soğuk havalar ve azalan güneş ışığı ile birlikte bağışıklık sistemimizin zayıfladığı bir dönemdir. Bu süreçte sık sık hastalananlar, genellikle farklı takviyelere yöneliyorlar. Peki, takviyelerden daha etkili bir gıda var mı? Bağışıklığı ne güçlendirir? Bağışıklık güçlendiren besinler nelerdir?
Av sezonu açıldı! Eylül ayı içerisinde hangi balıkları tüketmeliyiz?

Av sezonu açıldı! Eylül ayı içerisinde hangi balıkları tüketmeliyiz?

13.09.2024
Yeni av sezonunun açılması ile birlikte balıklar tezgahlarda yer almaya başladı. Balık tüketimi, sağlık açısından oldukça önemlidir. İçeriğinde yer alan Omega 3, A ve D vitaminlerinin yanı sıra mineraller bakımından da zengin olan balıklar Çinko, Selenyum ve İyot gibi vücut için gerekli olan mineralleri barındırır. Peki Eylül ayında hangi balıkları tüketmeliyiz.
Av yasağı sona erdi, fiyatı 75 TL'ye düştü! Dünyanın en güçlü omega-3 kaynağı, bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Av yasağı sona erdi, fiyatı 75 TL'ye düştü! Dünyanın en güçlü omega-3 kaynağı, bağışıklığı çelik gibi yapıyor

1.09.2024
Av yasağının sona ermesi, balıkçılar ve balıkseverler için büyük bir heyecan kaynağı. Balıkçılar, denizlere dönüp bereketli avlar yapma ümidiyle hazırlanırken balıkseverler de taze ve lezzetli balıkların sofralara gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Peki, 1 Eylül'ün gelmesiyle ağlara takılan balığın faydaları nelerdir? Balıkla hangi lezzetli yemekler hazırlanabilir?
Kilosu 100 TL'den tezgahta yerini aldı! Kapış kapış satılıyor: Kolesterol seviyelerini anında sıfırlıyor, kalsiyum, omega-3, potasyum depolarını fullüyor!

Kilosu 100 TL'den tezgahta yerini aldı! Kapış kapış satılıyor: Kolesterol seviyelerini anında sıfırlıyor, kalsiyum, omega-3, potasyum depolarını fullüyor!

22.08.2024
Zonguldak’ta sezonun ilk palamutlarının uygun fiyattan tezgaha konması yoğun ilgiye neden oldu. Peki, bu mucizevi balığın faydaları neler? İşte yanıtı...
Kilosu 200 TL’den satılıyor! Çanakkale’de en yağlı ve kaliteli dönemi yaşanıyor: Omega-3 depolarını fullüyor, vücudu hastalıklara karşı koruyor

Kilosu 200 TL’den satılıyor! Çanakkale’de en yağlı ve kaliteli dönemi yaşanıyor: Omega-3 depolarını fullüyor, vücudu hastalıklara karşı koruyor

29.07.2024
Kış besini olarak bilinen balıkta Çanakkale sürprizi! Bölgede özel olarak yetiştirilen bir balık türü var ki en lezzetli ve kaliteli dönemi yaz aylarına denk geliyor. Damak çatlatan lezzeti ve vücuda faydaları ile nam salmış bu lezzet kilosu 200 TL'den tezgahta yerini aldı. Peki, bu mucize besinin faydaları neler? İşte yanıtı...
Japonlar ayıla bayıla yiyor, haftada 3 kez tüketince beyni fişek gibi yapıyor! Kolesterolü düşürüp damarları açıyor, yaşlanma izlerini silgi gibi siliyor!

Japonlar ayıla bayıla yiyor, haftada 3 kez tüketince beyni fişek gibi yapıyor! Kolesterolü düşürüp damarları açıyor, yaşlanma izlerini silgi gibi siliyor!

23.05.2024
Doğada sağlığımız için yararlı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir tanesi var ki Japonlar ona bayılıyor, neredeyse her gün sofralarından eksik etmiyorlar. Beyni fişekleyen, kolesterol düşürüp damarları açan bu besinin bir mucize etkisi de yaşlılık izlerini yok etmek! Japonların kırışıksız, pürüzsüz ciltlerinin sırrı da ondaymış dedirten o besin bakın neymiş...
Kur'an'da da adı geçiyor! Omega-3 deposu, tıkalı damarları anında açıyor! Beyni fişek gibi yapıp inme riskini sıfırlıyor!

Kur'an'da da adı geçiyor! Omega-3 deposu, tıkalı damarları anında açıyor! Beyni fişek gibi yapıp inme riskini sıfırlıyor!

4.05.2024
Kur'an'ın bize önerdiği mucize pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir tane besin var ki sağlığımıza sağlık katıp kalp krizi riskini sıfırlıyor, beyni fişek gibi yapıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucizevi besin...
Pazar tezgahları dolup taştı! Kilosu 300 liradan satılıyor: Poşet poşet yiyen kaya gibi güçleniyor

Pazar tezgahları dolup taştı! Kilosu 300 liradan satılıyor: Poşet poşet yiyen kaya gibi güçleniyor

22.01.2024
Kış aylarının gelmesiyle ve havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda levrek ve çupra yerini almaya başladı. Sağlıklı bir vücut için balık tüketmeniz gerekiyor. Özellikle zamanında tüketilen balıklar, vücuda Omega- 3 desteği sağlıyor ve hastalıklara karşı güç kalkanı oluşturuyor. Pazar tezgahında terini alan levreği kilosu şimdilerde 300 liradan kapış kapış satılıyor.
Canan Karatay, bayat balığı anlamanın sırrını paylaştı

Canan Karatay, bayat balığı anlamanın sırrını paylaştı

30.10.2023
Havaların serinlemesiyle tezgahlarda yerini alan balık, birçok kişinin favori besini arasında yer alıyor. Ancak hem lezzeti hem sağlığa faydalarıyla dikkat çeken balık, bayat olduğu durumlarda zehirlenmelere yol açabiliyor.
Mevsimi diye ayıla bayıla yiyoruz ama vücuda kanserojen maddeleri alıyor!

Mevsimi diye ayıla bayıla yiyoruz ama vücuda kanserojen maddeleri alıyor!

26.10.2023
Havaların soğumasıyla beraber, çeşit çeşit balıklar da tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Yüksek omega içeriği ve lezzetiyle birçok kişinin vazgeçilmez besini olan balık, kalp sağlığından sinir sistemi problemlerine kadar pek çok konuda derde deva oluyor ancak balık tüketirken bazı noktalara dikkat etmekte yarar var.
5 tane simit fiyatına alınabiliyor! Dünyanın en kaliteli besini için mevsim başladı

5 tane simit fiyatına alınabiliyor! Dünyanın en kaliteli besini için mevsim başladı

30.09.2023
Dünyanın en kaliteli besini balıktan, 5 tane simit fiyatına 1 kilogram sardalya veya hamsi, 14 tane simit fiyatına 1 kilogram çipura alınabiliyor. Beslenmede büyük öneme sahip balığın uzmanlarca, haftada en az iki kez tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Deniz ürünleri mutluluk hormonunu artırıyor

Deniz ürünleri mutluluk hormonunu artırıyor

19.01.2022
Bazı besinleri tüketerek mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırmanın mümkün olduğunu belirten Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, “Beyindeki serotonin sentezi balık, istiridye, ahtapot, kalamar, muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta gibi besinlerde sık bulunan triptofan varlığına bağlıdır. Sağlıklı yetişkinler günde kilo başına yaklaşık 5 mg L triptofan içeren besin tüketmelidir” dedi.
Uzmanlardan uyarı: Esmer etli balıklara dikkat!

Uzmanlardan uyarı: Esmer etli balıklara dikkat!

16.09.2021
Gıda Bilimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, özellikle esmer etli balıkların alerji ve zehirlenme gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini söyledi. Özellikle taze tüketimin önemine vurgu yapan Doğan, balığın alerji ve zehirlenme gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini belirterek, “Balığı beklettiğinizde onun bağırsaklarındaki bakteriler, histitini histamine çeviriyor. Bu da vücutta bizim yangı, enflomasyon dediğimizi mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, solunum durması gibi problemlere neden oluyor” diye konuştu.
Bağışıklığın en önemli dostu derin deniz balıkları

Bağışıklığın en önemli dostu derin deniz balıkları

22.04.2020
Corona virüs salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında doğru ve sağlıklı beslenme geliyor. Bu dönemde uzmanlar Omega 3 açısından zengin, içerdiği vitamin ve minerallerle balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Ancak her balık, aynı oranda bağışıklık silahı değil.
Sonbaharın sağlık deposu balıklar tezgahlardaki yerlerini aldı!

Sonbaharın sağlık deposu balıklar tezgahlardaki yerlerini aldı!

5.09.2018
Çocuklar, yetişkinler, yaşlılar... Balığın kimler için nasıl bir fayda sağladığını Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlattı.
Balığın yanında roka yemeyin!

Balığın yanında roka yemeyin!

26.04.2018
Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor, kemiklerin erimesini önlüyor, zihni açarak hafıza kaybı ile unutkanlığa karşı etkili oluyor, saçları ve cildi besliyor, keskin gözler için de birebir... Balığın faydaları aslında saymakla bitmiyor
Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor! Balığa alerjisi olanlar kaşık kaşık yesin, kolesterol ve damar tıkanıklığına iyi geliyor

Balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içeriyor! Balığa alerjisi olanlar kaşık kaşık yesin, kolesterol ve damar tıkanıklığına iyi geliyor

28.09.2024
Balığın sağladığı omega-3 kaynakları, birçok insan için vazgeçilmez olsa da balığa alerjisi olanlar veya vejetaryenler için alternatif kaynaklar aramak zorunlu hale geliyor. İşte bu noktada keten tohumu öne çıkıyor. Peki, keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu neye iyi gelir?
Kilosu 100 TL'den kapış kapış satılıyor! Son 10 gün kaldı: D vitamini depolarını tıka basa dolduruyor

Kilosu 100 TL'den kapış kapış satılıyor! Son 10 gün kaldı: D vitamini depolarını tıka basa dolduruyor

25.03.2024
Balık vücuda pek çok fayda sağlıyor. Ciddi bir Omega- 3 kaynağı olan balık, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. Göz sağlığı için de faydalı olan balık, sağlıklı yağlar bakımından da zengin. Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
Kilosu 30 TL ama kimse yüzüne bakmıyor! Pazar tezgahında herkes önünden geçiyor: Yiyenin ömrü uzuyor

Kilosu 30 TL ama kimse yüzüne bakmıyor! Pazar tezgahında herkes önünden geçiyor: Yiyenin ömrü uzuyor

13.02.2024
Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için mevsiminde bol bol balık tüketmeniz önerilir. Omega-3 ve D vitamini zengini olan balığın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Ancak Samsun'da kilosu 30 TL'den satılan mezgit ve istavrite vatandaşlar ilgi göstermiyor.
Hem kültürlü hem besleyici hem hesaplı

Hem kültürlü hem besleyici hem hesaplı

31.12.2023
Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından balık; kaliteli protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Yüksek besin değerlerine sahip olan kültür balığı da sofralarda sıklıkla yer almaya başladı.
İşe yaramaz sanıp çöpe atıyoruz ama kolajen desteği vererek yaşlanmayla savaşıyor! A, B ve D vitamini deposu

İşe yaramaz sanıp çöpe atıyoruz ama kolajen desteği vererek yaşlanmayla savaşıyor! A, B ve D vitamini deposu

21.11.2023
Balık derisi, balığın cildinin yenilebilir bir bölümüdür ve birçok kişi tarafından atık olarak görülür. Ancak balık derisinin, sağlık ve beslenme açısından önemli faydaları olabilir.
Yaz mutfağının vazgeçilmezi: Balık

Yaz mutfağının vazgeçilmezi: Balık

27.07.2023
Yazın sıcak günlerinde sağlıklı beslenme ön plana çıkıyor. Sindirimi kolay ve yüksek besin değerlerine sahip olan balık, sofraların baş tacı oluyor.
Yaz mutfağının vazgeçilmezi balık

Yaz mutfağının vazgeçilmezi balık

25.05.2022
Yazın sıcak günlerinde sağlıklı beslenme ön plana çıkıyor. Sindirimi kolay ve yüksek besin değerlerine sahip olan balık, sofraların baş tacı oluyor.