Egzersiz - Diyet Uzun süre aç kalmanıza gerek yok! Her sabah yiyince...

Uzun süre aç kalmanıza gerek yok! Her sabah yiyince...

Paylaş
Uzun süre aç kalmanıza gerek yok! Her sabah yiyince...

"Su içsem yarıyor, kilo veremiyorum" diyorsanız bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Herkes sorgulamadan yazılan çizilen tüm diyetleri uygulamaya çalışıyor. Halbuki başarısız diyet programların uygulayıp vakit kaybetmek yerine, hayatınızda yapacağınız ufak değişikliklerle kilo vermenizi sağlayabilirsiniz. Uzun süre aç kalmadan beslenme düzeninize dikkat ederek ince bir bedene sahip olabilirsiniz. İşte yemeğe bakış açınızı değiştirerek dikkat etmeniz gereken birkaç önemli madde...

Kilo vermek için internetten araştırıp bulduğunuz şok ve sağlıksız diyetleri denemek yerine beslenme düzeninize ve günlük alışkanlıklarınıza dikkat ederek zayıflayabilirsiniz. Uzun süre aç kalmanızı söyleyen ve öğünlerde az miktarlarda besin tüketmenizi öngören diyetler bazen vücudunuza ve sağlığınıza zarar verebilir. Bu durumdan kaçınmak için ömür boyu uyabileceğiniz size en uygun beslenme rutinini oluşturmanız gerekir.

Haberin Devamı

ÖĞÜNLERDEN 30 DAKİKA ÖNCE SU İÇİN


Su içmenin insan sağlığı üzerindeki faydaları saymakla bitmez. Araştırmalar, bir insanın her gün 2 – 2.5 litre su içmesi gerektiğini ortay koyuyor. Gün içerisinde su tüketimini artırırsanız metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlarsınız ve sindirim sistemini düzenlersiniz.

Her gün öğünlerinizden 30 dakika önce içtiğiniz 1 bardak su daha az kalori almanızı sağlar. Su tokluk hissi sağladığı için çok sık yemek yemenizi engeller. Ayrıca su içerek vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri daha kolay atabilirsiniz.

MUTLAKA YUMURTA YİYİN


Yumurta besin değeri yüksek bir yiyecek olduğu için özellikle kahvaltılarda mutlaka tüketilmesi gerekir. Her sabah kahvaltıda yediğiniz 1 adet yumurta gün boyu tok kalmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Yumurta yiyerek hem kilo vermenize yardımcı olursunuz hem de vücudunuzun yağ oranı azalır. Ayrıca yumurta besin değeri yüksek olduğu için gün boyu zinde hissetmenizi de sağlar.

ŞEKERSİZ KAHVE İÇİN


Kahvenin yağ yakmaya yardımcı olduğu biliniyor. Şekersiz, kremasız sadece bir kahve ya da her gün içinlen Türk kahvesi metabolizmanızı harekete geçiriyor.

Metabolizmayı hızlandıran kafein, aynı zamanda antioksidan içeriyor. Antioksidanlarla dolu olan sade kahve zayıflama süreçlerini destekliyor.

ASLA ŞEKER KULLANMAYIN

Çok fazla şeker tüketmenin sağlığı çok zararı olduğu herkes tarafından biliniyor. Şeker tüketimi diyabet, kalp rahatsızlıkları ve diğer birçok hastalığı tetikliyor.

Ayrıca şeker tüketmek kilo aldıran en önemli etkenler arasında yer alıyor. Bu sebeple doğal olmayan tüm şekerlerin tüketimini bırakmanız gerekiyor.