Testis

Testis Haberleri

Son dakika testis haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan testis gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan testis haber sayfamızda...
HPV virüsü ve aşısına dair tüm bilmeniz gerekenler

HPV virüsü ve aşısına dair tüm bilmeniz gerekenler

21.04.2024
Dünyada sık görülen ve cinsel yolla bulaşan virüslerden biri olan HPV, en yaygın viral enfeksiyon olarak biliniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Erdem, HPV ile ilgili bilinmeyenleri Posta.com.tr okurları için paylaştı.
Varikosel kısırlık yapar mı?

Varikosel kısırlık yapar mı?

15.04.2024
Varikoselin testis toplardamarlarının bacaklarda varis benzeri genişlemesine verilen klinik bir isim olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Açıkgöz, “Erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden varikosel, düzeltilebilir bir durumdur. Genel nüfusta erişkin yaşta yaklaşık yüzde 15-20 oranında görülürken, kısırlık nedeniyle araştırılan erkeklerin yüzde 25-40’ında varikosel tespit edilir” dedi.
Dünyada en sık görülen virüs türü! Sosyal medyada gündemden düşmüyor: Kansere sebep olabilir

Dünyada en sık görülen virüs türü! Sosyal medyada gündemden düşmüyor: Kansere sebep olabilir

12.04.2024
Son günlerde sosyal medyada sıklıkla tartışılan ve gündeme gelen konulardan biri HPV virüsü. Dünyada sık görülen ve cinsel yolla bulaşan virüslerden biri olan HPV, en yaygın viral enfeksiyon olarak biliniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Erdem, HPV ile ilgili bilinmeyenleri Posta.com.tr okurları için paylaştı.
Her şey çocuklarımız için

Her şey çocuklarımız için

5.04.2024
Normal zamanlarda pek de hatırlamadığımız; değerini, ihtiyacımız olduğunda fark ettiğimiz bir grup insan var bu hayatta: Hekimler… Ancak sağlık sorunları yaşadığımızda biliyoruz tıp doktorlarının kıymetini...
Kısırlık sorunu olanların yüzde 30-40’ında varikosel görülüyor

Kısırlık sorunu olanların yüzde 30-40’ında varikosel görülüyor

2.04.2024
Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İdris Kıvanç Cavıldak, “Varikosel, testislerdeki kanı boşaltan toplardamarların bacaklardaki varis tarzı genişlemesine verilen isimdir. Toplumdaki erkeklerde görülme oranı yüzde 15-20 arasındadır. Kısırlık sorunuyla doktora başvuranların ise yaklaşık yüzde 30-40’ında varikosele rastlanmaktadır” dedi.
Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

3.02.2024
Kanserli hastaların ve özellikle de kemoterapi tedavisi alan hastaların kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirilebildiğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Konu ile ilgili uzmanlığı olmayan ‘üst komşu, yan komşu’ gibi birçok kişi, sağdan soldan duyma bilgilerle kemoterapi hastalarına önerilerde bulunabilmektedir. Yanlış önerilerden biri ise şekerin tamamen besin kaynağı olarak yasaklanmasıdır. Kanser hastaları şeker tüketebilir. Özellikle iştahı azalmış, zayıflama sürecindeki hastalarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir” dedi.
Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

18.01.2024
1 yıl boyunca korunmasız düzenli cinsel birlikteliğe rağmen doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftlerin hekime başvurmaları ve üreme sağlığına yönelik kontrollerini yaptırmaları gerekir. Kadın yaşı 35 ve üstü olan çiftlerde ise bekleme süresi 6 ay olarak düşünülmelidir diye belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Aziz Gül; “Belirtilen süreler içinde gebelik elde edemeyen çiftlerde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından erkek ya da kadında çocuk sahibi olmayı engelleyen bir durum tespit edilmişse çiftin aldığı tanıya göre tüp bebek tedavisi planlanır. Tüp bebek tedavisi öncesi hastanın problemine göre uygulanması gereken medikal tedavi ya da cerrahi operasyonlar varsa öncelikle onların yapılması gerekmektedir. Sonrasında uygun zamanlama ve atılacak doğru adımlarla tüp bebek tedavisi düşünülebilir” şeklinde konuştu.
“Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor”

“Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor”

30.10.2023
Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
Damat düğünde herkesi ağlattı! 'Bu ilişki yürümez' dediler ama...

Damat düğünde herkesi ağlattı! 'Bu ilişki yürümez' dediler ama...

23.09.2023
Sosyal medyada yayılan bir nikah videosunda damadın 'Evet' demeden önce kanserle mücadelesinde kendisini bir an bile yalnız bırakmayan müstakbel eşine teşekkür etmesi Türkiye'yi ağlattı. Biz de gelin ve damada ulaştık. Her anı duygu dolu, aşk dolu hikayelerini anlattılar.
Doktorların 'işe yaramaz' deyip aldığı organ, kansere kalkan oluyormuş

Doktorların 'işe yaramaz' deyip aldığı organ, kansere kalkan oluyormuş

3.09.2023
Her yıl dünyada yaklaşık 20 milyon, Türkiye'de ise 200 binden fazla kişi; insan sağlığı için en korkunç olasılıkların başında gelen kanser hastalığına yakalanıyor. Bilim insanları; meme, prostat, akciğer, böbrek gibi pek çok farklı versiyonu bulunan kanseri önlemek için çeşitli araştırmalar yapmaya devam ederken, yakın zamanda yapılan bir çalışma, insan vücudunda 'gereksiz' olduğu düşünülen timüs bezinin, kanser olasılığını azalttığını ortaya koydu. Bulgulara göre timüs bezi alınmış bir yetişkinin, kansere yakalanma riski tam 2 kat daha fazla. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Pelin Uysal, kanser ve timüs bezi arasındaki ilişki hakkında posta.com.tr okuyucularına konuştu.
1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

29.08.2023
1 aylık bebeğin kakasını yapamaması durumunda ebeveynler telaşa kapılabilir. Öncelikle bebeklerde kabızlığın normal kabul ettiğini bilmek gerekir. Bununla beraber masaj yapmak, zeytinyağı içermek ya da sıcak su torbası uygulamak da bebeklerin kabızlığını önleyebilir. 1 aylık bebek kakasını yapamıyor neler yapabilirim ve kabızlığı nasıl geçirebilirim? sorularının yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.
Geçmeyen testis ağrısının nadir nedeni: Zinner sendromu

Geçmeyen testis ağrısının nadir nedeni: Zinner sendromu

25.10.2023
Özellikle genç erkeklerde sık karşılaştığımız bir sorun testis ağrısıdır. Şayet belli bir neden bulunursa, uygun tedavisi ile düzelme sağlanabilir. Ancak bazen defalarca antibiyotik ve ağrı kesici kullanılmasına rağmen şikayetlerde bir gerileme elde edilemeyebilir. Bunun altında yatan ve nadir görülen bir neden Zinner sendromu olarak bilinen, doğuştan gelen bir anomalidir.
Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

18.07.2023
Bacakta görülen varis hastalığının testiste görülmesi olarak bilinen varikosel problemi, kirli kanın testiste birikmesi ve ısı artışı nedeniyle sperm bozukluğuna neden olmaktadır. Çocuk sahibi olamama sorunu ile doktora başvuran erkeklerin %35-40’ında varikosel tespit edilmektedir diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Damar yapısı ile ilgili bozukluklar, varis varlığı, fizyolojik yapıyla ilgili özellikler varikoselin oluşumunda etkilidir. Varikoselin tedavisi cerrahi operasyonla mümkündür; operasyon sonrası artan sperm sayısı ve kalitesiyle gebelik elde edilmektedir” şeklinde konuştu.
Uzmanından sonsuz atık uyarısı: Kansere neden olup hormonları alt üst ediyor!

Uzmanından sonsuz atık uyarısı: Kansere neden olup hormonları alt üst ediyor!

25.10.2023
Neredeyse hayatımızın her alanında büyük ve sonsuz kullanım alanına sahip olan plastikler, böcek ilaçları, deterjanlar sağlığımız için ciddi risk oluşturuyor. Sonsuz olarak adlandırılan bu atıklar, çevremizde olduğu gibi vücudumuza girdiğinde de yıllarca kalabiliyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu hayatımızın neredeyse tüm bölümünü kaplayan bu kimyasalların sağlığımıza olan etkilerini açıkladı.
Erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozuklukları

Erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozuklukları

25.10.2023
Kadınlarda erkeklerden daha sık rastlanan cinsel işlev bozukluğu, cinsel ilişkininin başında ya da herhangi bir aşamasında meydana gelen bir rahatsızlıktır. Her yaşta görülebilen, cinsel aktivite istemini azaltan ya da kişinin zevk almasını engelleyen cinsel işlev bozuklukları ilerleyen yaşlarda daha fazla görülür. Fiziksel ve psikolojik nedenlerden kaynaklanan cinsel işlev bozuklukları doğru tanısı tedavide önemli rol oynar. Üroloji ve Androloji Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, erkeklerde boşalma problemlerinin nedenleri ve tedavileri hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.
Spermi olmayan erkekler baba olabilir mi?

Spermi olmayan erkekler baba olabilir mi?

19.01.2023
Erkeğe bağlı kısırlık sorunlarından biri olan azospermi, menide hiç sperm bulunmaması anlamına gelir. Herhangi bir belirtisi olmayan bu problem, çiftlerin çocuk sahibi olamadığı durumlarda doktora başvurmasıyla birlikte yapılan testlerin sonucunda ortaya çıkmaktadır diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Genellikle doğuştan gelen çeşitli sorunlardan kaynaklanan azospermi, birtakım faktörlerin etkisiyle sonradan da oluşabilir. İleri yaş, stresli bir yaşam, dengesiz ve sağlıksız beslenme azospermiye neden olan etkenler arasında gösterilir. Azospermi teşhisi konulan erkeklerin doğal yollarla baba olması oldukça zordur ancak gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri sayesinde azospermi, tedavisi yapılabilen bir rahatsızlıktır. Bu probleme sahip olan erkekler tüp bebek tedavisine başvurarak bebek sahibi olabilirler” şeklinde konuştu.
Uzmanı müjdeyi açıkladı: Erkeklerde kısırlık tarihe karışacak

Uzmanı müjdeyi açıkladı: Erkeklerde kısırlık tarihe karışacak

29.12.2022
Erkek infertilitesinin tedavisinde yeni gelişmeler olduğuna işaret eden Dünya Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan, bilimin ve teknolojinin de yardımıyla artık erkekle ilgili kısırlığın tarihe karışacağını açıkladı.
Testislerinde ağrıyla hastaneye gitti, doktorlar acil durum ilan etti

Testislerinde ağrıyla hastaneye gitti, doktorlar acil durum ilan etti

15.12.2022
Hindistan’ın Delhi bölgesinde yaşayan ismi açıklanmayan 26 yaşındaki bir adam sağ testisindeki şiddetli ağrı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktorlar acil durum ilan ederek adamı tedaviye aldı. Tıp dünyasını şaşırtan vakaya ilişkin yapılan incelemeler New England Journal of Medicine dergisinde yayınlandı.
Testis kanseriyle savaşan Sebastien Haller'den haber var

Testis kanseriyle savaşan Sebastien Haller'den haber var

17.11.2022
Borussia Dortmund'un oyuncusu Sebastien Haller testis kanserine yakalanmıştı. Haller'in tedavi süreci devam ederken yıldız oyuncudan sürece dair açıklama geldi.
Bebek eşyalarında sonsuz kimyasal alarmı

Bebek eşyalarında sonsuz kimyasal alarmı

7.11.2022
ABD’de yapılan laboratuvar testlerinde bebeklerin oyuncakları, kıyafetleri ve yatak eşyalarında yüksek miktarda ‘zehirli sonsuz kimyasallar’a rastlandı. Bunlar fiziksel ve ruhsal gelişime hasar veriyor.
Giresunspor'a şok yasak! Transferde 'kanser' detayı

Giresunspor'a şok yasak! Transferde 'kanser' detayı

19.10.2022
Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor, FIFA'dan iki dönem transfer yasağı aldı. Giresunspor'un cezasının sebebinin sağlık kontrollerinde kanser teşhisi konulan Jean Pyerre Correa'nın transferinden vazgeçilmesi olduğu bildirildi.
Haller'in ardından Bundesliga'da bir testis tümörü vakası daha!

Haller'in ardından Bundesliga'da bir testis tümörü vakası daha!

22.09.2022
Almanya Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin, oyuncusu Jean-Paul Boetius'ta testis tümörü tespit edildiğini açıkladı. Djanga lakaplı oyuncu futbola bir süre ara verecek ve tedavi görecek. Geçtiğimiz aylarda Borussia Dortmund'ta Sebastien Haller de aynı hastalık nedeniyle futbola ara vermişti.  
Tek testis kısırlık nedeni mi?

Tek testis kısırlık nedeni mi?

23.08.2022
Erkeklerde tek yumurtalık olması durumu çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmış olabilir. Ancak bu durum dünyanın sonu değildir. Erkeklerde tek testisli olmak kısırlık oluşacağı anlamına gelmez. Tek testis olması durumunda diğer yumurtalığın aynı görevi gördüğü ve büyüdüğü söyleniyor. Posta.com.tr olarak tek testis ile ilgili tüm bilinmeyen soruların cevabını uzmanından sizler için öğrendik.
Erkeklerde protez testis ameliyatı ve cinsel hayata etkisi

Erkeklerde protez testis ameliyatı ve cinsel hayata etkisi

19.08.2022
Çeşitli nedenlerden dolayı kansere yakalanıp testisini kaybeden hastalara protez testis uygulanıyor. Fonksiyonu olmayan ancak testis torsiyonu nedeniyle psikolojik durumları bozulan, cinsel hayatları sekteye uğrayan hastaların psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmesini sağlayan protez testis ameliyatı cerrahi olarak yarım saatte tamamlanabilen, kolay bir işlem.
Erkeklerde genital siğil neden olur? Nasıl bulaşır?

Erkeklerde genital siğil neden olur? Nasıl bulaşır?

10.08.2022
Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. HPV virüsünün 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.