Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Haberleri

Son dakika kabak tatlısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kabak tatlısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kabak tatlısı haber sayfamızda...
İftarlık esnaf lokantaları

İftarlık esnaf lokantaları

24.03.2024
Geçen hafta bu sayfada İstanbul’da iftar yapabileceğiniz lüks restoranların listesini yayınlamıştım. “Biz oralara gidemeyiz çünkü pahalı” diyenler için de bu hafta İstanbul’da her keseye uygun, en iyi iftarlık tarihi esnaf lokantalarını araştırıp listeledim. Afiyet olsun.
Boğaz'ın yeni incisi 'Nite'

Boğaz'ın yeni incisi 'Nite'

7.01.2024
Gastronomiyi ve eğlenceyi seven okurlarıma fikir vermek için her hafta bu sayfada İstanbul’da yeni açılan mekanları tanıtıyorum.
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları

Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları

27.12.2023
Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
Hepsi girişimci kadınların eseri

Hepsi girişimci kadınların eseri

22.11.2023
Kadınlara fırsat verilince ortaya efsanevi üretimler çıkıyor. Halkbank’ın Üreten Kadınlar Yarışması’na katılan girişimciler ürünlerini sergiledikleri stantlarda adeta şov yaptı. Yumurta kabuklarından yapı malzemeleri, elektronik atıklardan iPhone camı, ipek böceğine zarar vermeden üretilen kumaşlar dün İstanbul’da gerçekleşen etkinliğe damga vurdu. Bu kadınların çoğu, üretime geçer geçmez ihracata başladı bile.
Koçan’dan kadın projesi

Koçan’dan kadın projesi

24.08.2023
Sanatçı Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklara, Bayburt’a vefası hiç bitmiyor. Önce hiçliğin ortasında inanılmaz bir müze kurdu... Ki, Baksı Müzesi’ni gidip gören ve etkilenmeyen yoktur, uçsuz bucaksız bozkırın ortasında bir vaha resmen. Yıllardır orada çeşitli sergiler, sanat buluşmaları yapar, misafirler ağırlar, sanatı anlatmaya, sevdirmeye, çağdaş sanatla yerel kültür arasında bağ kurmaya çabalar. Bu yüzden de çok değerli bir kimliktir. “Ben yaptım yapacağımı bu topraklara” demeden, üretmeyi sürdürüyor. Şimdi de Baksı Kültür Sanat Vakfı ile bir kadın merkezi kurmak için kolları sıvadı. “Ülkedeki en ciddi sorun üretimsizlik” diyerek kadınları üretimle buluşturacak bir projeye start verdi. Bayburtlu kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gücünü arttırmayı amaçlayan ‘Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi; 8 dönüm arazi üzerinde 2 bin 550 metrekarelik alana sahip. İçinde 7 atölye, 1 çok amaçlı salon, satış merkezi, kütüphane, kreş, kafeterya ve misafirhane gibi alanların yer alacağı binanın tasarımını da gönüllü olarak Tabanlıoğlu Mimarlık yaptı. Hatta bu tasarım, Cannes’dan ödül bile almış durumda. “Yenilenmek, sürdürmek, akıl koymak ve ilham almak… Kadınların yeşerttiğine olan inancımızla yola çıktık” diyerek duyurulan projede, Hüsamettin Hoca’nın en büyük destekçisi de kadınlar elbette. Başta zarif eşi Oya Koçan, Rana Tabanca, Melkan Gürsel olmak üzere, kadınlar Hoca’ya tam destek. İmkanı olanların ayni veya nakdi destekleri de çok önemli bu arada. İlham verici bu proje için Hüsamettin Hoca ve ekibini tebrik etmek lazım. Ellerini taşın altına soktukları için.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Mayıs 2023)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Mayıs 2023)

2.05.2023
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yoğurt çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve kabak tatlısı tarifi.
Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü (15 Nisan 2023)

Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü (15 Nisan 2023)

15.04.2023
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın 24. günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. İftarda ister ailenize isterseniz de sofranıza davet ettiğiniz misafirlerinize hazırlayacağınız iftar menüsünde yoğurt çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve kabak tatlısı tarifleri var. İşte ramazanın yirmi dördüncü günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Tam bir akrep kadını

Tam bir akrep kadını

1.04.2023
Kanal D’nin yeni dizisi ‘Veda Mektubu’ sadece ilginç hikayesiyle değil, karakterlerin giydiği kıyafetlerle de dikkat çekiyor. Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı ‘Alanur’ benim favorim.
Balkan geleneği 'Bocuk Gecesi' kutlandı

Balkan geleneği 'Bocuk Gecesi' kutlandı

28.01.2023
Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, Balkan geleneği olan ‘Bocuk Gecesi’ düzenlendi. Gecede, ürkütücü kıyafetler giyerek yüzlerini boyayan veya maske takan kişiler, evlerin pencere ve kapılarını vurdukları hane halkını korkutarak, geleneği yaşattı.
Kırklareli'de korku gecesi 'Koleda' kutlandı

Kırklareli'de korku gecesi 'Koleda' kutlandı

7.01.2023
Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde Balkan coğrafyasının bin yıllık geleneği olan korku gecesi 'Koleda' kutlandı. Korkunç kıyafetler giyen kalabalık grup, evlerin camlarını çalarak belde halkını korkuttu.
Yılbaşı gecesi için önemli uyarı: Uykudan 2 saat önce yemeyi sonlandırın

Yılbaşı gecesi için önemli uyarı: Uykudan 2 saat önce yemeyi sonlandırın

30.12.2022
Yeni yıla girmeye sayılı saatler kala yılbaşı sofralarını süsleyecek birbirinden zengin menülerin hazırlıkları sürerken, uzmanlardan 2023 yılına sağlıklı başlamak için uyarılar geldi. Yeni yılın ilk sabahına, dinlenmiş, dinç ve sağlıklı uyanmanın püf noktası, gün boyu aç kalmamaktan ve yılbaşı sofrası için seçtiğiniz menünün içeriğine dikkat etmekten geçiyor. Sağlıksız ve aşırı yemek tüketimi sağlık için ciddi tehlike oluşturuyor.
Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat!

Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat!

25.12.2022
Yeni yıla sadece sayılı günler kaldı. Yeni yıl akşamında genellikle çoğu kişi sevdikleriyle ve dostlarıyla bir araya gelir. Beraber yenilen akşam yemeğinin tadını çıkarırlar. Yılbaşı gecesinin heyecanı ile yeni yıl akşamında beslenmenize dikkat etmeniz zor olabilir. Birbirinden çeşitli ve lezzetli yemeklerin hepsini afiyetle yemek isteyebilirsiniz. Ancak uzmanlar yılbaşı akşamında yemek yeme konusunda aşırıya kaçmamanız gerektiğini söylüyor. Yılbaşı akşamında beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Aralık 2022)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Aralık 2022)

22.12.2022
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, biber dolması tarifi, mor lahana salatası tarifi, kabak tatlısı tarifi.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ekim 2022)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ekim 2022)

10.10.2022
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak çeşmi nigar çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, fırında patates kızartması ve kireçte kabak tatlısı tarifi.
Zamana meydan okuyan coğrafya: Afyonkarahisar

Zamana meydan okuyan coğrafya: Afyonkarahisar

1.08.2022
Anadolu'nun batı yakasında önemli kavşak noktası olan Afyonkarahisar; kara ve demiryolu ile doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan doğal bir geçiş kapısı.
Bir klasik müzik starı

Bir klasik müzik starı

16.04.2022
Çağdaş Eğitim Vakfı bünyesindeki ÇEV Sanat ‘Genç Yetenekler Projesi’ 2009’da başlamış. Vakıf ülkemizdeki üstün yetenekli genç müzisyenleri keşfederek onların dünya çapında sanatçılar olması için destek veriyor.
Sahnenin yıldızı

Sahnenin yıldızı

26.03.2022
Geçen salı Kuruçeşme’deki Two’da yapımcı Metin Özcan’ın doğum günü vardı. Gecenin yıldızı ise Ozan Doğulu ile yaptıkları sahnelerle meşhur Hera idi. Bu kez kendi orkestrasıyla konukları coşturdu.
Sahne karizması

Sahne karizması

4.03.2022
Geçen cumartesi çıktığım mekan turunda birkaç canlı sahneyi izleme fırsatı buldum. İlk durağım Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus’un içindeki Aqua Restaurant oldu. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsünden şahane bir balık çorbası ve dülger balığı seçtim.
Dr. Haydar Dümen anısına

Dr. Haydar Dümen anısına

15.03.2022
Dr. Haydar Dümen anısına
Dr. Haydar Dümen anısına

Dr. Haydar Dümen anısına

15.03.2022
Dr. Haydar Dümen anısına
Kırklareli’de korku gecesi! Belde halkı ayakta

Kırklareli’de korku gecesi! Belde halkı ayakta

9.01.2022
Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde bin yıllık Balkan geleneği olan ’Koleda’, kutlandı. Yüzlerini boyayarak çarşaf ve giydikleri kıyafetlerle korkunç görünen kalabalık grup, gelenek gereği camları vurarak belde halkını korkuttu.
Bocuk Gecesi'ne koronavirüs engeli

Bocuk Gecesi'ne koronavirüs engeli

7.01.2022
Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde 15 Ocak'ta yapılması planlanan 'Bocuk Gecesi' etkinliği, artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.
Yılbaşı yemekleri ve tarifleri! Yılbaşında hangi yemekler yapılır? Yılbaşı menüsü

Yılbaşı yemekleri ve tarifleri! Yılbaşında hangi yemekler yapılır? Yılbaşı menüsü

31.12.2021
Yılbaşı yemekleri ve tarifleri, yeni yıla harika bir sofra ile girmek isteyenlerin şu günlerde en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Çorbalardan mezelere, tatlılardan zeytinyağlılara kadar pek çok seçenek ise mutfak meraklılarını bekliyor. Peki, yılbaşında hangi yemekler yapılır? İşte, örnek yılbaşı menüsü…
Yılbaşı sofrasında bu kurallara dikkat

Yılbaşı sofrasında bu kurallara dikkat

5.02.2023
Yeni yılın ilk gününe zinde bir başlangıç yapmak istiyorsanız yılbaşı gecesi yiyecek-içecek tercihlerinize dikkat edin. Doktor Diyetisyen Gamze Şanlı Ak , evde, restoranda ya da partide nasıl sağlıklı seçimler yapacağınızı anlatıyor.
Muhallebili balkabağı pastası nasıl yapılır? Muhallebili balkabağı pastası tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Muhallebili balkabağı pastası nasıl yapılır? Muhallebili balkabağı pastası tarifi, malzemeleri, püf noktaları

22.12.2021
Kış aylarında balkabaklı tatlılar sofraları hem renkleri hem de yoğun tatları ile lezzetlendiriyor. Balkabağını şimdiye kadar kabak tatlısı veya balkabaklı cheesecake dışında bir tatlıda denemediyseniz, şimdi onu muhallebili balkabağı pastası yaparak değerlendirmenin tam zamanı!