Ataşehir’de lezzetin yeni adresi: Nebioğlu Döner!

Balıkesir yöresinden özenle seçilmiş genç ve diri dana butları yaprak yaprak açılıyor, özel bir sosta 3 gün dinlendirilip odun ateşinde ağır ağır pişiriliyor. Dumanı üstünde tüten lavaşla buluşuyor.. İskenderin neşesi bol tereyağlı, mis gibi domates sosundan geliyor.. Sofrada tam bir bayram havası.. Anne patatesi, Çubuk turşusu, taze otlarla harmanlanan özel salata ve bol köpüklü ayran…

20 Temmuz 2018, Cuma 23:39
A A

Mili yiyeceğimiz dönerin şimdi yepyeni bir adresi var. Ataşehir ilçesinde açılan Nebioğlu Döner restoranı, kısa sürede İstanbulluların vazgeçilmez noktası haline geldi.

Öğlen saatlerinde önünde uzayan kuyruklara şaşmamak gerek. Bu ilginin sebebi net; ‘iyi et’. Restoranın kurucusu hizmet sektörüne yıllarını vermiş iki kardeş; İzzet-Hikmet Arda kardeşler…

Restoranın işletmesinden sorumlu İzzet Bey, ‘’İyi döner iyi et ister’’ mottosuyla yola çıkmış. Nebioğlu Döner’in o eşsiz lezzeti için etler, Balıkesir yöresinin verimli topraklarında yetişen genç ve diri danaların butları arasından büyük bir titizlikle seçiliyor. ‘’Et seçimi bu işin alfabesi’’ diyen İzzet Arda, bunun için uzun araştırmalar yaptığını anlatıyor. Nebioğlu’nda sunulan ‘‘iyi döner’’ için ikinci şart ise ‘etin iyi dinlenmesi’..

Ustaların hünerli elleriyle ince ince açılan et, 3 gün boyunca özel bir marinasyonla dinlendiriliyor. Bu süreçte kullanılan sos taze ve doğal malzemelerden oluşuyor. Daha sonra da yine hünerli eller tarafından özenle şişlere yerleştirilerek meşe odunu ateşinde ağır ağır pişiriliyor. 

Bunca özen ve emekle hazırlanıp pişen dönerin asıl şöleni bundan sonra başlıyor.. Nebioğlu döner, harlı ateşte közlenen ve dumanı üstünde tüten lavaşla buluşup, güler yüz ve nezaketten ödün vermeyen bir servisle sofraya geliyor.

Sofrada tam bir bayram havası.. Neden derseniz, Nebioğlu dönerin eşlikçisi sadece lavaş değil. Anne patatesi, Çubuk turşusu, ayran ve taze otlarla hazırlanan mis gibi salata damaklara şenlik dönerle buluştu mu, mideler de bayram ediyor.

Bol tereyağlı ve mis gibi domates sosuyla servis edilen iskender ise tam bir efsane.

Dönerin üzerine 1.5 iskender siparişi vermek sık rastlanılır bir şey bu restoranda.

Gaziantep’ten özel getirilen havuç dilimi mi dersiniz, sütlaç mı yoksa künefe mi.. Lezzet yine şahane, seçim sizin…  


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.