Gurme

Gurme Haberleri

Son dakika gurme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gurme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gurme haber sayfamızda...
Gurme karga Şakir

Gurme karga Şakir

6.11.2025
Kocaeli’de otobüs kaptanı Ömer Tek, yaklaşık iki buçuk yıl önce yaralı halde bulduğu kargayı sahiplenerek ‘Şakir’ adını verdi.
Yemek için yaşayan 3 burç! Onlar yemek dışında hiçbir şey düşünmüyorlar

Yemek için yaşayan 3 burç! Onlar yemek dışında hiçbir şey düşünmüyorlar

20.10.2025
Kimi insanlar için yemek, sadece karın doyurmak demektir; bazıları içinse adeta bir tutkudur. Sofralar onlar için sadece beslenme değil, keyif, sosyalleşme ve hatta terapi alanıdır. İşte astrolojide de bazı burçlar var ki, mideleriyle yaşar, menülerle nefes alır. Yemek düşünmeden geçirdikleri bir gün yok gibidir. Tatlıdan tuzluya, sokak lezzetlerinden gurme tabaklara kadar her çeşit yiyecek onların ilgi alanına girer.
Sonbaharın büyüsünde lazzet ve huzur dolu bir tatil

Sonbaharın büyüsünde lazzet ve huzur dolu bir tatil

5.10.2025
Yazın kavurucu sıcakları ve kalabalık tatil beldelerinin telaşı geride kaldı. Mevsim dinginliğe, doğa ise bambaşka bir güzelliğe büründü. Bu eşsiz sonbaharda hem huzuru hem konforu bir arada sunan,
DO&CO'dan en hızlı şeritte F1 misafirlerine VIP hizmeti

DO&CO'dan en hızlı şeritte F1 misafirlerine VIP hizmeti

3.10.2025
Motor sporları deyince akla ilk gelen Formula 1’in her yarışı pistlerde en az 300 bin seyirci tarafından izleniyor. Dünya çapında televizyonlardan ise 500 milyon kişi bu yarışları takip ediyor.
Sonbaharın büyüsünde Kapadokya yolculuğu

Sonbaharın büyüsünde Kapadokya yolculuğu

21.09.2025
Yılın en sevdiğim, en renkli mevsimi sonunda geldi: Yılların gezgini olarak bana “Türkiye’de sonbaharda mutlaka görülmesi gereken yer neresi?” diye soracak olsanız, hiç düşünmeden “Kapadokya” derim. Geçtiğimiz hafta, tatil rotamı bu büyüleyici coğrafyaya çevirdim. Amacım; peri bacalarının masalsı siluetleri, eşsiz kaya oluşumları, tarih kokan vadileri ve sonbaharın sihirli renkleriyle iç içe bir deneyim yaşamaktı. Yola çıkmadan önce, Kapadokya’yı defalarca ziyaret etmiş olan gezgin ve gurme dostlarımdan öneriler aldım. Tavsiyeler arasında en çok öne çıkanlar ise Sacred House Otel ve onun içinde yer alan Virtus Restaurant oldu. Ben de bu önerilere kulak verdim ve iyi ki de öyle yapmışım!
TasteAtlas 'Dünyanın en iyi turtası'nı açıkladı! Listenin ilk 2 sırasına Samsun taht kurdu

TasteAtlas 'Dünyanın en iyi turtası'nı açıkladı! Listenin ilk 2 sırasına Samsun taht kurdu

10.09.2025
Lezzet atlası olarak kabul edilen dünyaca ünlü lezzet platformu TasteAtlas, hazırladığı listeyle herkesi şaşırttı. Türkiye’den bir şehrin iki farklı lezzeti, dünyanın en iyi turtaları arasında ilk iki sıraya yerleşti. Gurme dünyasının ilgisini çeken bu sonuç, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İşte tüm detaylar!
Gurme fenomenler yemek çekiminde dehşeti yaşadı! Restorana SUV daldı

Gurme fenomenler yemek çekiminde dehşeti yaşadı! Restorana SUV daldı

20.08.2025
ABD’nin Houston kentinde yemek videosu çeken gurme fenomenler, ölümle burun buruna geldi. Bir SUV yemek yedikleri restorana daldı ve masalarını devirdi, camları paramparça etti. Olayda yaralanan ikili ölüm tehlikesi atlatsa da hayatta kaldıkları için şükrettiklerini söyledi.
Ormanda kendiliğinden yetişiyor ama altın kadar pahalı: Kronik iltihaplanmaya iyi geliyor

Ormanda kendiliğinden yetişiyor ama altın kadar pahalı: Kronik iltihaplanmaya iyi geliyor

16.08.2025
Modern tıbbın yeni yeni keşfetmeye başladığı birçok şifa kaynağı, doğada yüzyıllardır sessizce varlığını sürdürüyor. Bu gizli hazinelerden biri de, ormanlık alanların toprak altında gizlenen mucizesi: trüf mantarı. Lezzetiyle gurme mutfakların yıldızı olan bu mantar, aynı zamanda kronik iltihaplanmalara karşı doğal bir savaşçı olarak öne çıkıyor.
Neye göre, kime göre güzel?

Neye göre, kime göre güzel?

10.08.2025
Ülke yangın yeri. Her anlamda. Böyle bir ortamda gelin nefes almaya çalışalım, kafaları boşaltalım biraz... O halde soruyorum; bir dönemin Türkiye güzellerini hatırlıyor musunuz? İlk aklıma gelenler: Arzum Onan, Demet Şener, Azra Akın, Nefise Karatay, Çağla Şıkel, Pınar Altuğ... Herkes için güzeldi onlar. Yani herkes güzel oldukları konusunda hemfikirdi. Kimse çirkin demedi onlara, aşağılamadı, küçümsemedi.
Milli hafızanın saklandığı sessiz güzellik Gelibolu

Milli hafızanın saklandığı sessiz güzellik Gelibolu

4.08.2025
Antik adı ‘Gallipoli’ olan Gelibolu; Marmara ile Ege’yi kucaklayan bir yarımada...
Yaz tatilcisine kılavuz! Üç malzemeyle gurme olmak mümkün mü?

Yaz tatilcisine kılavuz! Üç malzemeyle gurme olmak mümkün mü?

3.08.2025
Mevsimin ruhuna yakışan sade ama iddialı sofralar evde kurulması en kolay olanlar ve yaz aylarına en yakışanlar… Yazlık mutfağında zaman yavaş akar. Alıştığımız şehir temposu, sonsuz market listeleri, tarifin dibini göremediğimiz reçeteler yerini başka bir dile bırakır:
Tuzun bile gurmesi var! Kilosu 4700 TL'den satılıyor: Nadir bulunuyor, zengin mineral içeriğiyle şifa kaynağı

Tuzun bile gurmesi var! Kilosu 4700 TL'den satılıyor: Nadir bulunuyor, zengin mineral içeriğiyle şifa kaynağı

19.07.2025
Bugüne kadar dünya genelinde farklı yöntemlerle üretilen 50 tuzu inceleyen Artvin Çoruh Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Prof. Dr. Hüdayi Ercoşkun, gurme tuz dünyasının penceresini araladı.
Cacık yaparken tuz yerine bunu ekleyin! Lezzetini tamamen değiştiriyor: Otel mutfaklarının özel tarifi

Cacık yaparken tuz yerine bunu ekleyin! Lezzetini tamamen değiştiriyor: Otel mutfaklarının özel tarifi

15.07.2025
Yaz sofralarının vazgeçilmezi, serinletici ve ferahlatıcı etkisiyle bilinen cacık, yıllardır hemen herkesin damak zevkine hitap eden geleneksel bir lezzet. Genellikle yoğurt, salatalık, sarımsak ve tuzla hazırlanan bu basit tarif, ufak dokunuşlarla bambaşka boyutlara taşınabiliyor. Özellikle otel mutfaklarında cacığa farklı bir soluk getiren özel tarifler sayesinde sıradan bir meze, gurme bir deneyime dönüşebiliyor.
2 bin 700 rakımlı yaylada üretiliyor! Tereyağı, kekik ve sirmo otuyla harmanlanıyor: Mayanın sırrını kimseye vermiyorlar

2 bin 700 rakımlı yaylada üretiliyor! Tereyağı, kekik ve sirmo otuyla harmanlanıyor: Mayanın sırrını kimseye vermiyorlar

13.07.2025
Yüksek rakımlı yaylalarda üretilen bu geleneksel lezzet, tereyağı, kekik ve sirmo otunun eşsiz uyumunu taşıyor. Yüzyıllardır aynı teknikle hazırlanıyor ancak en önemli sırrı hâlâ paylaşılmıyor: mayası! Ustaları, tarifin püf noktasını sadece aileden gelenlere aktarıyor. Sofralara taşınan bu doğallık, gurme lezzet avcılarının gözdesi haline geldi. İşte tüm detaylar!
Yeni kitap için Hindistan'da

Yeni kitap için Hindistan'da

4.07.2025
‘Çocuklar için Gurme Lezzetler Bebeklikten Yetişkinliğe Sağlıklı bir Yaşam Tarzı’ kitabıyla ‘Son 30 Yılın En iyi Yemek Kitabı Ödülü’ne layık görülen Aslıhan Koruyan Sabancı yenisi için çalışmalarını hızlandırdı.
Ormanda kendiliğinden yetişiyor! Fiyatı altınla yarışıyor: Hücre hasarını önlüyor: Kronik iltihaplanmayı azaltıyor, kan şekeri dalgalanmalarını önlüyor

Ormanda kendiliğinden yetişiyor! Fiyatı altınla yarışıyor: Hücre hasarını önlüyor: Kronik iltihaplanmayı azaltıyor, kan şekeri dalgalanmalarını önlüyor

18.06.2025
Fransa'nın Périgord bölgesinde yetişen siyah trüf mantarı (Tuber melanosporum), yalnızca gurme sofralarda yer almasıyla değil, son yıllarda bilim dünyasında da büyük ilgi görmesiyle öne çıkıyor. Nadir bulunması ve benzersiz aroması nedeniyle fiyatı zaman zaman altını dahi geride bırakan bu özel mantar, sağlık açısından sunduğu potansiyel faydalarla da dikkat çekiyor. Antioksidan, anti-inflamatuar ve kan şekeri düzenleyici etkileri sayesinde hem lezzet hem de şifa kaynağı olarak değerlendiriliyor.
Doğal Şarap Akımı: Kimyasal Yok, Saf Lezzet

Doğal Şarap Akımı: Kimyasal Yok, Saf Lezzet

28.08.2025
Geleneksel yöntemlerle üretilen doğal şaraplar, gurme dünyasında hızla popülerleşiyor.
Gurme turistlerin 1 numarası İstanbul

Gurme turistlerin 1 numarası İstanbul

1.06.2025
Ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren global teknoloji şirketi Mastercard’ın verilerini kullanan Mastercard Ekonomi Enstitüsü, ‘Seyahat Trendleri 2025 Raporu’nu yayınladı.
Z kuşağının gözdesi her şey dahil

Z kuşağının gözdesi her şey dahil

29.05.2025
Konaklama hizmetlerindeki sürdürülebilirlik adı altında sunulan deneyim, iyi niyetli olmayan işletmelerce hizmetten arındırılmış bir antihizmete dönüşmeye başladı. Bunu Roma’da beş yıldızlı bir otelde de Ege’de de deneyimlemiş biri olarak söylüyorum.
Aslıhan Güner: İnsanın aşk hayatında kaos varsa her şey ters gider

Aslıhan Güner: İnsanın aşk hayatında kaos varsa her şey ters gider

11.05.2025
Kanal D’de, ‘Yalan’ dizisinde ağır bir dramda izlediğimiz Aslıhan Güner, şimdi ters köşe yaptı ‘Sonradan Gurme’ filmiyle bol kahkahalı bir hikayeye dahil oldu. Mutlu bir evliliği olan oyuncu, saf aşkın insanı iyileştireceğini düşünüyor ve "Doğru insanla yola çıkarsan evlilik bir cennet olur" diyor.
Saf aşk insanı iyileştirir yüzünde yorgunluk varsa bir şeyler yanlıştır

Saf aşk insanı iyileştirir yüzünde yorgunluk varsa bir şeyler yanlıştır

11.05.2025
Söyledikleriyle enerjisi bir bütün. İçi de dışı da ‘tertemiz’ duygusu geçiriyor. Kendiyle o kadar barışık ki… Sohbeti bana şifa gibi geldi. Onu en son Kanal D’de, ‘Yalan’ dizisinde ağır bir dramda izledik. Şimdi hemen üstüne ters köşe yapıyor ve ‘Sonradan Gurme’ filmiyle bizi bol kahkahalı bir hikayeye davet ediyor. Diyor ki: Doğru insan her şeyi dengeye sokar ama orada bir kaos varsa, otoparkta bile yer bulamazsın.
Yaz planı işe bağlı

Yaz planı işe bağlı

7.05.2025
Aslıhan Güner, 9 Mayıs’ta vizyona girecek ‘Sonradan Gurme’ filmi hakkında konuştu.
Kilerinize sakın koymayın! Son kullanma tarihi geçmiş olabilir: Ekşi tadından kendini ele veriyor

Kilerinize sakın koymayın! Son kullanma tarihi geçmiş olabilir: Ekşi tadından kendini ele veriyor

1.05.2025
Eğer sizin de mutfak kileriniz çoğu kişininki gibi tıkabasa doluysa şaşırmayın. Konservelerden atıştırmalıklarına kadar her şeyi saklamak için her köşeyi ve boşluğu kullanıyoruz. Kilerimizdeki her şeyin taze olduğunu söylemek istesek de, bazı ürünlerin bozulduğunu veya son kullanma tarihlerinin geçtiğini biliyoruz. İşte eğer kilerde varsa atılması gereken ürünler.
Zeynep Alkan: Babam gurur duysun istiyorum

Zeynep Alkan: Babam gurur duysun istiyorum

23.03.2025
Yönetmen koltuğunda Hamdi Alkan’ın oturduğu ‘Sonradan Gurme’ filminin çekimleri Gaziantep’te devam ediyor.
'Sonradan Gurme'nin çekimleri başladı

'Sonradan Gurme'nin çekimleri başladı

12.03.2025
Yönetmen koltuğunda Hamdi Alkan’ın oturduğu “Sonradan Gurme” filminin çekimleri iki aylık hazırlığın ardından Gaziantep’te başladı.