Leopar poğaça tarifi

Ağızda dağılan, harika bir poğaça tarifi...

20 Temmuz 2018, Cuma 17:48
A A

Tarif Zeynep Yılmazok'tan...

Hazırlama süresi:10 dk

Kaç kişilik: 10-12 

Pişirme süresi: 15-20 dk

Leopar Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri:

1 su bardağı ılık süt(ılık)

1 su bardağı su (ılık)

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

2 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un 

ÜZERİ İÇİN :

1 su bardağı pirinç unu

1 paket instant maya

1 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

Yarım su bardağından biraz fazla su

İstediğiniz iç harçla veya sade yapabilirsiniz. 

Leopar Poğaça Tarifi'nin Yapılışı:

Öncelikle süt, şeker ve mayayı yoğurma kabımızın içinde karıştırıyoruz. Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyor, Tuzunu ve unu (eleyerek) ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra leopar görüntüsünü vermek için üst malzemesini hazırlıyoruz. Üstü için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup iyice karıştırıyor kek hamuru kıvamında bir karışım elde ediyoruz. (Çok sulu olmamalı yoksa hamurların üzerinde durmaz hepsi tepsiye akar). Hamurlara yuvarlak şekil verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hazırladığımız karışımı bir tatlı kaşığı üzerlerine yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.